Hrášková rýže na červeno

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1130x
Jednoduchý recept na zeleninovou rýži, kterou podáváme jako hlavní chod.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. Místo soli můžeme do vody přihodit i kostku zeleninového bujonu nebo lžičku vegety.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli osmahneme na olivovém oleji, zasypeme mletou paprikou, přidáme hrášek a podlijeme vodou nebo vývarem. Hrášek podusíme doměkka.

K uvařené rýži vmícháme hrášek, ochutíme solí a mletým pepřem.

Hráškovou rýži na červeno rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvými bylinkami. Můžeme ji ihned podávat jako hlavní chod.

Michy autor receptu:

Hrášková rýže na červeno

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrášková rýže na červeno

Recept se nachází v 45 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
Hawkeye
rizoto 70 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková rýže na červeno

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • super příloha Jana Žáčková 08.07.2013 13:48:58

    Výborný nápad. Pořád přemýšlím, co za přílohu ke kuřátku. To je buď brambory, nádivka, rýže, ale tento způsob úpravy mě nenapadl. Díky za tip Jana

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hrášková rýže na červeno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept