Recept na jednoduchou polévku bez zahušťování. Vhodná i pro děti.
Hodnocení
4.1
/ 5 (125x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
13x
Ingredience
2 dl
vývar
2 lžičky
olivový olej
0.5 ks
cibule
1 lžíce
zakysaná smetana
400 g
hrášek sterilovaný
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibulku si oloupeme, nakrájíme najemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar.
Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme dohladka.
Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo topinkami.