Hrášková polévka

20 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 154586x
Recept na jednoduchou polévku bez zahušťování. Vhodná i pro děti.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibulku si oloupeme, nakrájíme najemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar.

Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme dohladka.

Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo topinkami.

autor receptu:

Hrášková polévka

Počet přidaných receptů: 1322

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
101 hlasujících
  • Recept Hrášková polévka - Hrášková polévka

Kuchařky obsahující recept Hrášková polévka

Recept se nachází v 171 kuchařkách
Polévky
Jarka-P
Polévky 107 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • pochvala ev-kuch 20.07.2013 22:00:56

    Polévku jsem vařila a je moc dobrá, chutnala nám. :-)

  • je skvělá.. akorát místo zakysanky jsem zahustila normální s moukou

  • Karolina 21.06.2011 08:17:51

    Smazit na olivovem oleji??? to nee. Platite hromadu penez za kvalitni panensky olej abyste ho behem nekolika sekund znicila na rozpalene panvy?!

    • nemusí být drahé co sotjí více :-) parkas 14.09.2012 13:36:18

      dobrý den, naučila jsem se v bídě, že olivový olej ušetří prašule stačí jej málo, když na něm smažím, nemusím jej hned vylévat :-) po prvním smažení, navíc jej můžu požít do všeho možného :-)) Mě ušetřil peníze, když se s ním člověk naučí, pak opravdu ušetří nejen žaludek :-)a střeva. Dobrou chuť, polévka je výborná.

    • Re: Honza 28.07.2011 15:40:28

      Olivovy olej nemusi byt vzdy extra panensky za hromadu penez.

      • Re: Re: Ses 20.01.2012 09:35:59

        Proč mám mít v kuchyni dva olivové oleje - kvalitní a nekvalitní?Asi jste nikdy nezkusil opravdu kvalitní olivový olej, nikdy byste si pak už nekoupil ty druhotné břečky. Ale souhlasím s Vámi, i podle mne, na osmahnutí cibulky stačí slunečnicový olej,jako chudý člověk si nechávám ten drahý olivový na něco, kde pak bude cítit -smažená cibulka ho navoní po svém.

  • jen pro syna Shadow 14.03.2012 11:51:07

    Tak mám ji uvařenou nikdo jiný kromě syna jí nejí tak jsem zvědavá jak bude chutnat! Ale vypadá skvěle..

  • tento recept mohu jen doporučit, opravdu vynikající polévka, aj bez smetany :-D a opražené kuličky (hrášek) je v tom také výborný (nebo opečený chlebík)

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept