Hrášková polévka

20 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 156579x
Recept na jednoduchou polévku bez zahušťování. Vhodná i pro děti.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibulku si oloupeme, nakrájíme najemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar.

Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme dohladka.

Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo topinkami.

autor receptu:

Hrášková polévka

Počet přidaných receptů: 1347

Ingredience

na porce
Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
101 hlasujících
  • Recept Hrášková polévka - Hrášková polévka

Kuchařky obsahující recept Hrášková polévka

Recept se nachází v 173 kuchařkách
Polévky
Jarka-P
Polévky 108 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • pochvala ev-kuch 20.07.2013 22:00:56

    Polévku jsem vařila a je moc dobrá, chutnala nám. :-)

  • je skvělá.. akorát místo zakysanky jsem zahustila normální s moukou

  • Karolina 21.06.2011 08:17:51

    Smazit na olivovem oleji??? to nee. Platite hromadu penez za kvalitni panensky olej abyste ho behem nekolika sekund znicila na rozpalene panvy?!

    • nemusí být drahé co sotjí více :-) parkas 14.09.2012 13:36:18

      dobrý den, naučila jsem se v bídě, že olivový olej ušetří prašule stačí jej málo, když na něm smažím, nemusím jej hned vylévat :-) po prvním smažení, navíc jej můžu požít do všeho možného :-)) Mě ušetřil peníze, když se s ním člověk naučí, pak opravdu ušetří nejen žaludek :-)a střeva. Dobrou chuť, polévka je výborná.

    • Re: Honza 28.07.2011 15:40:28

      Olivovy olej nemusi byt vzdy extra panensky za hromadu penez.

      • Re: Re: Ses 20.01.2012 09:35:59

        Proč mám mít v kuchyni dva olivové oleje - kvalitní a nekvalitní?Asi jste nikdy nezkusil opravdu kvalitní olivový olej, nikdy byste si pak už nekoupil ty druhotné břečky. Ale souhlasím s Vámi, i podle mne, na osmahnutí cibulky stačí slunečnicový olej,jako chudý člověk si nechávám ten drahý olivový na něco, kde pak bude cítit -smažená cibulka ho navoní po svém.

  • jen pro syna Shadow 14.03.2012 11:51:07

    Tak mám ji uvařenou nikdo jiný kromě syna jí nejí tak jsem zvědavá jak bude chutnat! Ale vypadá skvěle..

  • tento recept mohu jen doporučit, opravdu vynikající polévka, aj bez smetany :-D a opražené kuličky (hrášek) je v tom také výborný (nebo opečený chlebík)

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.

  • Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej má svoji specifickou a lehce ořechovou příchuť. Na vzduchu brzy oxiduje, je nutno ho uchovávat v ledničce a láhev vždy pečlivě uzavřít. Panenský lněný olej se nesmí tepelně upravovat. Není vhodný pro děti do 1 roku.




přidat nový recept