Hrášková polévka

20 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 155014x
Recept na jednoduchou polévku bez zahušťování. Vhodná i pro děti.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibulku si oloupeme, nakrájíme najemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar.

Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme dohladka.

Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo topinkami.

autor receptu:

Hrášková polévka

Počet přidaných receptů: 1328

Ingredience

na porce
Vaše cena 1399 běžně 7680 Kč sleva 82 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
101 hlasujících
  • Recept Hrášková polévka - Hrášková polévka

Kuchařky obsahující recept Hrášková polévka

Recept se nachází v 171 kuchařkách
Polévky
Jarka-P
Polévky 107 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • pochvala ev-kuch 20.07.2013 22:00:56

    Polévku jsem vařila a je moc dobrá, chutnala nám. :-)

  • je skvělá.. akorát místo zakysanky jsem zahustila normální s moukou

  • Karolina 21.06.2011 08:17:51

    Smazit na olivovem oleji??? to nee. Platite hromadu penez za kvalitni panensky olej abyste ho behem nekolika sekund znicila na rozpalene panvy?!

    • nemusí být drahé co sotjí více :-) parkas 14.09.2012 13:36:18

      dobrý den, naučila jsem se v bídě, že olivový olej ušetří prašule stačí jej málo, když na něm smažím, nemusím jej hned vylévat :-) po prvním smažení, navíc jej můžu požít do všeho možného :-)) Mě ušetřil peníze, když se s ním člověk naučí, pak opravdu ušetří nejen žaludek :-)a střeva. Dobrou chuť, polévka je výborná.

    • Re: Honza 28.07.2011 15:40:28

      Olivovy olej nemusi byt vzdy extra panensky za hromadu penez.

      • Re: Re: Ses 20.01.2012 09:35:59

        Proč mám mít v kuchyni dva olivové oleje - kvalitní a nekvalitní?Asi jste nikdy nezkusil opravdu kvalitní olivový olej, nikdy byste si pak už nekoupil ty druhotné břečky. Ale souhlasím s Vámi, i podle mne, na osmahnutí cibulky stačí slunečnicový olej,jako chudý člověk si nechávám ten drahý olivový na něco, kde pak bude cítit -smažená cibulka ho navoní po svém.

  • jen pro syna Shadow 14.03.2012 11:51:07

    Tak mám ji uvařenou nikdo jiný kromě syna jí nejí tak jsem zvědavá jak bude chutnat! Ale vypadá skvěle..

  • tento recept mohu jen doporučit, opravdu vynikající polévka, aj bez smetany :-D a opražené kuličky (hrášek) je v tom také výborný (nebo opečený chlebík)

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept