Jemná jednodruhová polévka z mraženého nebo čerstvého hrášku, která je vhodná i pro malé děti.
1 ks | cibule |
1 lžíce | olivový olej |
400 g | hrášek mražený |
1 l | voda nebo vývar |
opečené krutony | |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
na ozdobu | |
kysaná smetana |
Očištěnou středně velkou cibuli si nakrájíme nadrobno a zpěníme na jedné lžíci olivového oleje. K cibuli nasypeme mražený hrášek (v sezóně čerstvý) a promícháme. Základ polévky zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme do měkka cca 10 až 15 minu. Odebereme si část hrášku a zbytek rozmixujeme (ponorný mixér, mixér). V tuto chvíli je takto připravená polévka je polévka vhodná pro nejmenší, lze přidat trochu jogurtu. Odebraný hrášek vrátíme zpět do rozmixované polévky, dochutíme solí a pepřem a nakonec na talíři dozdobíme lžičkou kysané smetany. Do hráškové polévky z mraženého hrášku můžeme přidat opečené krutony (připravené z nakrájené housky nebo chleba zapečený v troubě na pečícím papíře potřeným olivovým olejem).
Recept na hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
autor majly
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena