Krémová hrášková polévka podávaná s křupavými krutonky. Klasický recept na dobrý hráškový krém.
300 g | hrášek |
1 stroužek | česnek |
0.5 ks | cibule |
2 dl | smetana |
1 ks | pórek |
1 ks | rohlík |
600 ml | kuřecí vývar |
1 ks | řapíkatý celer |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
tymián | |
oregano | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo |
Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme. Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník. Hráškovou polévku servírujeme s krutonky. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Recept na hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena