Hrášková polévka s krupicovou zavářkou

45 min | polévka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 267x
Recept na jednoduchou zeleninovou polévku s krupicovou zavářkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, můžeme ji i nastrouhat. Hrášek vyjmeme z mrazáku, případně použijeme čerstvý. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej, cibuli orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme za stálého míchání rozvonět. Pozor, aby se paprika nespálila. Přidáme hrášek, mrkev, podlijeme horkou vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka. Můžeme přidat i kostku bujonu, pokud nám to nevadí, nebo použít zeleninový vývar.

Mezitím si připravíme krupicovou zavářku. Velkou hrst krupice nasypeme do mísy, přidáme celé vejce, trochu vody a soli. Vytvoříme pevné těstíčko, které do připravené polévky nastrouháme na hrubém struhadle a provaříme.

Hráškovou polévku s krupicovou zavářkou podáváme horkou.

Michy autor receptu:

Hrášková polévka s krupicovou zavářkou

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrášková polévka s krupicovou zavářkou

Recept se nachází v 22 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková polévka s krupicovou zavářkou

Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka s krupicovou zavářkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept