Hranolky

45 min | příloha | vegetariánský recept | recept zobrazen: 163718x
Udělat hranolky doma z normálních brambor je umění. Zde je ale jednoduchý postup, jak správně na ně.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hrubší hranolky. Můžeme použít "lis na hranolky". Hranolky ještě jednou pořádně omyjeme ve studené vodě a dobře je osušíme.

Ve velkém hrnci nebo přímo ve fritovacím hrnci rozpálíme tuk. Rozpálíme ho na nejvyšší možnou teplotu. Nyní nastává důležitá věc. Hranolky nejprve předsmažíme. Do oleje (tuku) vkládáme malé dávky hranolků a 2 - 3 minuty je předsmažíme. Pokud budou dávky velké, olej se ochladí a brambory ho vsáknou. Hranolky vyjmeme ještě žluté.

Když máme předsmaženo, rozehřejeme opět olej (tuk) na nejvyšší teplotu a hranolky v něm smažíme 4 - 5 minut, dokud jsou křupavé. Nyní je můžeme dát všechny najednou.

Hotové hranolky necháme okapat a osolíme je nebo okořeníme kořením na hranolky. Jsou vhodnou přílohou téměř ke všem pokrmům.

Vilienka autor receptu:

Hranolky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Hranolky

Recept se nachází v 63 kuchařkách
KDI
VARENIE 4759 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
BRAMBORY
Boris
BRAMBORY 159 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hranolky

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Hranolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept