Hranolky

45 min | příloha | vegetariánský recept | recept zobrazen: 165656x
Udělat hranolky doma z normálních brambor je umění. Zde je ale jednoduchý postup, jak správně na ně.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hrubší hranolky. Můžeme použít "lis na hranolky". Hranolky ještě jednou pořádně omyjeme ve studené vodě a dobře je osušíme.

Ve velkém hrnci nebo přímo ve fritovacím hrnci rozpálíme tuk. Rozpálíme ho na nejvyšší možnou teplotu. Nyní nastává důležitá věc. Hranolky nejprve předsmažíme. Do oleje (tuku) vkládáme malé dávky hranolků a 2 - 3 minuty je předsmažíme. Pokud budou dávky velké, olej se ochladí a brambory ho vsáknou. Hranolky vyjmeme ještě žluté.

Když máme předsmaženo, rozehřejeme opět olej (tuk) na nejvyšší teplotu a hranolky v něm smažíme 4 - 5 minut, dokud jsou křupavé. Nyní je můžeme dát všechny najednou.

Hotové hranolky necháme okapat a osolíme je nebo okořeníme kořením na hranolky. Jsou vhodnou přílohou téměř ke všem pokrmům.

Vilienka autor receptu:

Hranolky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Hranolky

Recept se nachází v 69 kuchařkách
KDI
VARENIE 5458 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3787 receptů
zjirousek
Brambory 687 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hranolky

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Hranolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept