Hrachová polévka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 382488x
Jednoduchá, ale chutná polévka z hrášku. Vegetariáni vynechají párek.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.

V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.

Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky

autor receptu:

Hrachová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 2299 běžně 4599 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
265 hlasujících
  • Recept Hrachová polévka - Moje hrachovka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka.

Kuchařky obsahující recept Hrachová polévka

Recept se nachází v 203 kuchařkách
KDI
VARENIE 8265 receptů
zjirousek
Polévky 1967 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrachová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 15
Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrachová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept