Hrachová polévka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 299448x
Jednoduchá, ale chutná polévka z hrášku. Vegetariáni vynechají párek.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.

V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.

Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky

autor receptu:

Hrachová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
246 hlasujících
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka.
  • Recept Hrachová polévka - Místo párků jsem dala slaninu na kostičky a trochu hub a vidíte výsledek.

Kuchařky obsahující recept Hrachová polévka

Recept se nachází v 180 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrachová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 15
Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrachová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept