Hrachová polévka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 310228x
Jednoduchá, ale chutná polévka z hrášku. Vegetariáni vynechají párek.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.

V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.

Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky

autor receptu:

Hrachová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,4
dobrý recept
249 hlasujících
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka.
  • Recept Hrachová polévka - Místo párků jsem dala slaninu na kostičky a trochu hub a vidíte výsledek.

Kuchařky obsahující recept Hrachová polévka

Recept se nachází v 187 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
zjirousek
Polévky 1751 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrachová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 15
Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrachová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept