Hrachová polévka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 386490x
Jednoduchá, ale chutná polévka z hrášku. Vegetariáni vynechají párek.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.

V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.

Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky

autor receptu:

Hrachová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
266 hlasujících
  • Recept Hrachová polévka - Moje hrachovka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka
  • Recept Hrachová polévka - Hrachová polévka.

Kuchařky obsahující recept Hrachová polévka

Recept se nachází v 205 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrachová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 15
Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrachová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept