Hovězí vývar

2 hod | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 184974x
Výborná polévka pro všechny příležitosti.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vše přivedeme k varu, sebereme pěnu a na mírném ohni maso vaříme asi hodinu. Pokud se voda vyvaří, dolijeme ji. Pokud chceme maso mít rychleji uvařené, můžeme je nakrájet na menší kusy.

Mrkve, petržel a celer očistíme. Po hodině vložíme zeleninu do vývaru s masem a vaříme dalších 30 minut. Jestli chceme vývar silnější, povaříme maso a zeleninu déle.

Před dovařením polévku ochutíme pepřem, vegetou a případně trochou soli.

Hovězí vývar podáváme s rýží nebo s nudlemi.

autor receptu:

Hovězí vývar

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
104 hlasujících
  • Recept Hovězí vývar - Naše písmenková polévka.

Kuchařky obsahující recept Hovězí vývar

Recept se nachází v 67 kuchařkách
zjirousek
Polévky 1751 receptů
pavel.psenda
moje recepty 148 receptů
Pajuška
Receptíky 177 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí vývar

Celkový počet komentářů u receptu: 13
  • Komentář k receptu Hovězí vývar Snejb 11.03.2014 13:51:36

    No jak jsem si to přečetl tak mi bylo zle ještě ten den.. omg. Ženská co neumí vyřit. Když se dělá vývar, tak nepotřebuješ ani vegetu a ani masox. Stačí ti jen sůl, bob. list, nové koření a kul. černý pepř. s tím, že zelenina dotvoří zbytek. Nauč se vařit a pak piš recepty.

  • Vývar Premio 27.09.2013 23:51:54

    Autorce receptu a všem,co používáte vegetu a masox. Je mi líto vašich blízkých. Vývar není zase taková věda,aby nešel zvládnout,bez toho hnusu. Maso vložíte do studené vody,přidáte hned zeleninu,dále ještě cibuli a klidně i se slupkou,jeden,nebo dva stroužky česneku,taky není třeba loupat. Osolíte, přidáte alespoň deset kuliček černého pepře a dvě až tři kuličky nového koření a dáte vařit. Seberete pěnu a ztlumíte var,aby vývar jen probublával. Když je hotovo,tak vývar přecedíte a zeleninu,co se v něm vařila,už nepoužíváte. Ta,totiž dala do vývaru všechnu svoji chuť a sílu. Do polévky,kterou z vývaru budete dále připravovat,použijte zeleninu čerstvou.

  • Komentář k receptu Hovězí vývar Lula 27.09.2013 09:51:27

    fuuuj, vypadá to hrozně a podle toho postupu se ani nedivím :-(

  • ll wečtrweč 03.01.2013 14:02:34

    hovno

  • ?! T. 08.06.2012 13:29:47

    co tam, *##$@, dělá vegeta?! Nechutné...

  • Roman 01.05.2011 23:39:28

    Jestli někdo chce propagovat recept s vegetou tak to je už síla , bohužel člověk který tento recept propaguje neumí ani vařit což je mi líto . Když se na to podívám je mi do breku už jen kuli tomu jak se toto "koření" v naší kuchyni používá a jak ničí veškeré engredience do ní přidané.

    • Re: Iva 14.04.2012 11:07:38

      Přesně. Srdceryvný popis, člověk se olízne a nakonec pecka do mordy s Vegetou....
      A když se člověk ozve, tak Vegetáři a Kačupáři soptí....

    • Re: Mac 06.10.2011 11:38:15

      Moje řeč....vegeta, bujóny apod.hnusy do vývaru fakt NEPATŘÍ!!! Nejsou to žádně bio kecy, ale fakt člověka, který rozumí vaření....

  • Standardní a dobré. Děkuji.

  • Vegeta Katka 31.08.2010 09:53:53

    Vegeta je universální koření.A vy si běžte s těma BIO kecama do PR***E!!!!!!!!

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí vývar
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept