Hovězí vývar

2 hod | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 185164x
Výborná polévka pro všechny příležitosti.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vše přivedeme k varu, sebereme pěnu a na mírném ohni maso vaříme asi hodinu. Pokud se voda vyvaří, dolijeme ji. Pokud chceme maso mít rychleji uvařené, můžeme je nakrájet na menší kusy.

Mrkve, petržel a celer očistíme. Po hodině vložíme zeleninu do vývaru s masem a vaříme dalších 30 minut. Jestli chceme vývar silnější, povaříme maso a zeleninu déle.

Před dovařením polévku ochutíme pepřem, vegetou a případně trochou soli.

Hovězí vývar podáváme s rýží nebo s nudlemi.

autor receptu:

Hovězí vývar

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

2,9
slabší recept
104 hlasujících
  • Recept Hovězí vývar - Naše písmenková polévka.

Kuchařky obsahující recept Hovězí vývar

Recept se nachází v 67 kuchařkách
zjirousek
Polévky 1760 receptů
pavel.psenda
moje recepty 148 receptů
Pajuška
Receptíky 177 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí vývar

Celkový počet komentářů u receptu: 13
  • Komentář k receptu Hovězí vývar Snejb 11.03.2014 13:51:36

    No jak jsem si to přečetl tak mi bylo zle ještě ten den.. omg. Ženská co neumí vyřit. Když se dělá vývar, tak nepotřebuješ ani vegetu a ani masox. Stačí ti jen sůl, bob. list, nové koření a kul. černý pepř. s tím, že zelenina dotvoří zbytek. Nauč se vařit a pak piš recepty.

  • Vývar Premio 27.09.2013 23:51:54

    Autorce receptu a všem,co používáte vegetu a masox. Je mi líto vašich blízkých. Vývar není zase taková věda,aby nešel zvládnout,bez toho hnusu. Maso vložíte do studené vody,přidáte hned zeleninu,dále ještě cibuli a klidně i se slupkou,jeden,nebo dva stroužky česneku,taky není třeba loupat. Osolíte, přidáte alespoň deset kuliček černého pepře a dvě až tři kuličky nového koření a dáte vařit. Seberete pěnu a ztlumíte var,aby vývar jen probublával. Když je hotovo,tak vývar přecedíte a zeleninu,co se v něm vařila,už nepoužíváte. Ta,totiž dala do vývaru všechnu svoji chuť a sílu. Do polévky,kterou z vývaru budete dále připravovat,použijte zeleninu čerstvou.

  • Komentář k receptu Hovězí vývar Lula 27.09.2013 09:51:27

    fuuuj, vypadá to hrozně a podle toho postupu se ani nedivím :-(

  • ll wečtrweč 03.01.2013 14:02:34

    hovno

  • ?! T. 08.06.2012 13:29:47

    co tam, *##$@, dělá vegeta?! Nechutné...

  • Roman 01.05.2011 23:39:28

    Jestli někdo chce propagovat recept s vegetou tak to je už síla , bohužel člověk který tento recept propaguje neumí ani vařit což je mi líto . Když se na to podívám je mi do breku už jen kuli tomu jak se toto "koření" v naší kuchyni používá a jak ničí veškeré engredience do ní přidané.

    • Re: Iva 14.04.2012 11:07:38

      Přesně. Srdceryvný popis, člověk se olízne a nakonec pecka do mordy s Vegetou....
      A když se člověk ozve, tak Vegetáři a Kačupáři soptí....

    • Re: Mac 06.10.2011 11:38:15

      Moje řeč....vegeta, bujóny apod.hnusy do vývaru fakt NEPATŘÍ!!! Nejsou to žádně bio kecy, ale fakt člověka, který rozumí vaření....

  • Standardní a dobré. Děkuji.

  • Vegeta Katka 31.08.2010 09:53:53

    Vegeta je universální koření.A vy si běžte s těma BIO kecama do PR***E!!!!!!!!

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí vývar
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept