Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí

1 h 15 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 211x
Recept na chutnou polévku s knedlíčky dvou druhů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru a ostatní vyhodíme.

Přivedeme k varu a přidáme nahrubo nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev a celer. Necháme mírně vařit a mezitím připravíme knedlíčky. Játrovou zavářku promícháme s utřeným česnekem a lžičkou majoránky, vytvoříme knedlíčky, které obalujeme v polohrubé mouce.

Z vinné klobásy vytlačíme obsah a smícháme s jedním vejcem, stroužkem česneku a takovým množstvím strouhanky, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které taktéž obalíme v polohrubé mouce.

Játrové knedlíčky vhodíme do polévky a zhruba po minutě varu přidáme knedlíčky z vinné klobásy. Jakmile knedlíčky vyplavou, vsypeme hrst nudlí. Zhasneme plamen a necháme dojít. Na závěr přidáme asi dvě lžičky promnuté majoránky.

Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí hned podáváme na stůl k jídlu.

Moravanda autor receptu:

Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí

Počet přidaných receptů: 143

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Polévka je grunt.
Moravanda
Polévka je grunt. 20 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí

Přidat příspěvek k receptu Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept