Hovězí v dobromyslové omáčce

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1384x
Recept na hovězí ve smetanové omáčce s mrkví, česnekem a dobromyslí. Z kližky nemusíme vařit jen guláš, ve voňavé omáčce s těstovinami je skvělá.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky.

Na sádle osmažíme nakrájenou osolenou cibuli s lžičkou drceného kmínu. Přidáme kostky masa a dusíme, až se odpaří veškerá šťáva na tuk. Potom maso ze všech stran opečeme, poprášíme podravkou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Přidáme bobkové listy a dusíme doměkka.

Dále si rozkvedláme mléko se smetanou a hladkou moukou, vmícháme do masa a vaříme 20 minut. Mrkev přidáme do omáčky tak, aby se vařila 10 minut, vmícháme dobromysl a těsně před dokončením přidáme česnek, necháme jen projít varem a dochutíme solí a lžící octu.

Hovězí v dobromyslové omáčce podáváme s těstovinami.

veraricna autor receptu:

Hovězí v dobromyslové omáčce

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí v dobromyslové omáčce byl 13.11.2013 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
205 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí v dobromyslové omáčce

Recept se nachází v 38 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí v dobromyslové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Hovězí v dobromyslové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept