Hovězí v dobromyslové omáčce

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1371x
Recept na hovězí ve smetanové omáčce s mrkví, česnekem a dobromyslí. Z kližky nemusíme vařit jen guláš, ve voňavé omáčce s těstovinami je skvělá.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky.

Na sádle osmažíme nakrájenou osolenou cibuli s lžičkou drceného kmínu. Přidáme kostky masa a dusíme, až se odpaří veškerá šťáva na tuk. Potom maso ze všech stran opečeme, poprášíme podravkou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Přidáme bobkové listy a dusíme doměkka.

Dále si rozkvedláme mléko se smetanou a hladkou moukou, vmícháme do masa a vaříme 20 minut. Mrkev přidáme do omáčky tak, aby se vařila 10 minut, vmícháme dobromysl a těsně před dokončením přidáme česnek, necháme jen projít varem a dochutíme solí a lžící octu.

Hovězí v dobromyslové omáčce podáváme s těstovinami.

veraricna autor receptu:

Hovězí v dobromyslové omáčce

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí v dobromyslové omáčce byl 13.11.2013 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
205 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí v dobromyslové omáčce

Recept se nachází v 38 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí v dobromyslové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Hovězí v dobromyslové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept