Hovězí bifteky krájené po italsku. Recept pro 2 osoby.
2-4 stroužky | česnek |
1 snítka | rozmarýn |
1 hrst | rukola |
olivový olej | |
drcený pepř | |
400 g | hovězí svíčková |
4 ks | cherry rajče |
hrubozrnná sůl |
Česnek (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn opereme a osušíme. Rukolu a rajčátka omyjeme a osušíme. Rukolu natrháme a rajčátka nakrájíme na měsíčky.
Špalík masa rozdělíme na dva zhruba stejné bifteky, které opečeme na grilu nebo na rozpáleném oleji v pánvi. Maso pečeme asi 4 minuty (podle velikosti bifteku),přičemž by mělo zůstat krvavé, maximálně medium. Během pečení k masu přidáme česnek a rozmarýn.
Když je maso hotové, zastříkneme ho olejem, opepříme a osolíme. Necháme je v teple chvilku "odpočinout".
Na talíře rozložíme rukolu a měsíčky rajčat. Maso vytáhneme z pánve a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Porce masa rozložíme na rukolu, ozdobíme rozmarýnem a česnekem a můžeme podávat.
Vhodnou přílohou je bílé pečivo.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena