Hovězí Stroganov

45 min | hlavní chod | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 230194x
Sváteční oběd s jemnou smetanovou omáčkou. Výhodou je rychlá příprava.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.

Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.

Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.

Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.

.Renča. autor receptu:

Hovězí Stroganov

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
108 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí Stroganov

Recept se nachází v 211 kuchařkách
.Renča.
V hlavní roli HOVĚZÍ 27 receptů
majdasi
majka-kuchařka 640 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí Stroganov

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Nehádejte se Libor 24.08.2014 11:32:59

    Zdravím,
    koukám jak jste se tu dívky do sebe pustili :-) , pokud chce někdo vařit blbiny, je to jeho svaté právo. Každý má jinou praxi, jinou chuť, jiný základ z domu i kraje. Hovězí Stroganoff je ňamina a komu to nejede , byť mu to uvařil někdo fakt dobře, tak ať si dá gulášek se šesti a je to.

  • je to nic moc renata 22.10.2010 11:19:09

    je to fakt nic moc vařila jsem to a nikomu to nechutnalo ani mě a můj manžel říkal že takoví blafi nikdy nejed

    • Re: je to nic moc Tereza 10.05.2014 19:17:22

      No tak to neumíte dochutit!!!! Vařím to v práci. Protlak tam nedávejte ani hořčici a pak to bude mnamozní :-) Musí se to umět dochutit. To je jako s gulášem. Jedla jsem famózní a taky blivajz, který byl bez chuti. Není to o jídle ale o tom jak kdo umí jídlo dochutit :-))) A hlavně usmažit cibulku na to maso a dusit dokud nebude měkké i dvě hodky. K tom bobkoví list, nové koření osolit, opepřit. Jak bude maso měkké přidáte smetanu normální a zahustíte jíškou z mléka a mouky a nakonec nastrouhané okurky a trochu nálevu z nich a dochutit solí a cukrem. Případně bujonem :-)

    • Re: je to nic moc mmm 03.01.2014 14:56:02

      Asi jste to fakt neuvařila správně - je ale nutno říci, že pokud jste to nikdy před tím nejedla a nevíte tedy, čeho máte docílit - je toto jídlo (i přes relativní jednoduchost receptu) asi dost těžké udělat - je to totiž něco dost jiného než naše "tradiční česká kuchyně". A taky musím přiznat, že i v naší rodině je jedna osoba, které to moc nechutná (a ostatním ano) - holt každej je jinak založenej - a někdo není na takové "novoty".

    • Je mi moc líto vašeho kuchařského umění, protože tento receptík je vyhlášený a oblíbený.

    • Re: je to nic moc jardall 27.10.2012 22:26:45

      Takksss
      to spatlala.
      Je to totiz dobrota!

    • Re: je to nic moc jardall 27.10.2012 22:26:40

      Takksss
      to spatlala.
      Je to totiz dobrota!

    • Re: je to nic moc vitek 27.04.2012 11:41:05

      asi neumis varit no :D

  • škoda svíčkové Barry 29.11.2013 19:18:00

    Přesně jak napsala "matuskovaanna" : Tenhle recept vpohodě zvládne i slušné zadní hovězí,svíčková je podle mých zkušeností zbytečná... Jde spíš o nějakou variaci ...
    Pro fakt "Stroganaff" je
    podstatné přepuštěné(!) máslo-nikoli neurčitý "tuk",rychlé opékání cibule+žampionů,pak masa-zase rychle,na prudkém ohni. Pak krátce zarestovat -důležité a podstatné-rajský protlak,pak troška červeného vína,krátce(!) vydusit,pro fajnšmekry 1/2 lžíce smetany na porci,lehce dosolit-a je tu bezva DLABANEC
    Zkuste si to,rozdíl je propastnej. :-) B62

  • tereza 10.02.2013 12:07:13

    Promiňte ale reakce že někdo neumí vařit mi přijde přízemní, je to sice z roku 2010 ale nedá mi to nemapsat, že podle obrázku bych si tento recept nevybrala, hovoří totiž za vše. Škoda pravé svíčkové...

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí Stroganov
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept