Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme a jen jemně naklepeme. Použijeme pořádně velké kusy masa. Na krajích nařízneme. Po obou stranách hovězí osolíme a posypeme čerstvě namletým pepřem. Necháme odležet asi 4 hodiny.
Mezitím si očistíme papriku s pórkem. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, vhodíme pórek a krátce osmahneme. Potom přidáme papriku, promícháme, osolíme a opepříme. Chvíli necháme restovat. Pak vlijeme celou sklenici ochuceného rajčatového pyré se zeleninou a necháme tak 5 minut bublat za občasného promíchání. Ochutíme sušenou bazalkou a tymiánem. Odstavíme a uchováme na teple.
Na druhé pánvi opět rozehřejeme trochu olivového oleje a plátky hovězí roštěné zprudka osmahneme. Poté teplotu snížíme a maso necháme opékat, dokud není měkké.
Hovězí roštěnou servírujeme vzápětí po přípravě s paprikovou přílohou. Můžeme podávat jen tak, s chlebem nebo bramborem. Jednoduše tím, co nám chutná.