Hovězí roštěná na zelenině

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 644x
Recept na klasickou roštěnou s menší obměnou. Zelenina dodá na chuti a s rýží je téměř dokonalá.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli pokrájíme nadrobno. Zelenou papriku, rajče a silnější plátek cukety pokrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Místo zadního hovězího masa lze použít i roštěnec, který můžeme zpracovat bez tlakového hrnce.

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do tmava, hovězí maso vložíme na cibuli, zprudka opečeme z obou stran a vyjmeme na talíř. Do vypečené šťávy přidáme pokrájenou zeleninu a lehce orestujeme.

Přidáme plátky masa, pro barvu můžeme trochu zakápnout tmavou sójovou omáčkou, zalijeme vodou a dusíme doměkka nejlépe v tlakovém hrnci pro kratší dobu přípravy. Měkkou hovězí roštěnou na zelenině dochutíme solí, pepřem či masoxem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody.

K hovězí roštěné na zelenině můžeme jako přílohu zvolit cokoliv, u nás nejvíce preferujeme jasmínovou rýži.

Iva autor receptu:

Hovězí roštěná na zelenině

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2
slabší recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí roštěná na zelenině

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí roštěná na zelenině

Přidat příspěvek k receptu Hovězí roštěná na zelenině
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept