Hovězí roláda plněná vejci

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 700x
Recept na pečenou hovězí roládu plněnou vejci a slaninou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s dušeným špenátem a bramborovou přílohou podle vlastní chuti.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Hovězí maso očistíme a upravíme do plátu, který co nejtenčeji rozklepeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Hořčici smícháme s medem. Asi 80 g slaniny nakrájíme na menší kousky a zbývajících 120 g slaniny ponecháme v plátcích.

Plát hovězího masa osolíme, opepříme a potřeme polovinou směsi hořčice s medem. Poté maso poklademe plátky anglické slaniny a do středu umístíme celá vařená vejce. Maso svineme do rolády a zajistíme jehlami a potravinovou nití.

Roládu zprudka opečeme ze všech stran na sádle dorůžova a přendáme do pekáče. Na výpeku orestujeme cibuli a slaninu dozlatova a vše přendáme k roládě. Maso pečeme zakryté, ve středně vyhřáté troubě a za občasného podlévání vývarem doměkka.

Hotovou roládu s vejcem vyjmeme z pekáče, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu propasírujeme přes síto, přivedeme k varu a necháme vysmahnout. Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujeme, naředíme vývarem rozmíchaným se zbývající hořčicí a medem a vše povaříme do zhoustnutí. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

Hovězí roládu plněnou vejci rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s dušeným špenátem. Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo bramborové knedlíky.

Jarka-P autor receptu:

Hovězí roláda plněná vejci

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí roláda plněná vejci

Recept se nachází v 21 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí roláda plněná vejci

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Hovězí roláda plněná vejci lumik 05.03.2016 12:22:58

    jednodušší je štěpánská pečeně,kdy se vejce vkládají do otvoru v mase,já plát masa na roládu potírám míchanými vejci nebo mletým masem,přidávám párky nebo jinou uzeninu,paprika i mrkev ap.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hovězí roláda plněná vejci
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept