Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

35 min | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2069x
Velmi jednoduchý, ale výborný recept na hlavní chod z hovězích steaků.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kus masa rozpůlíme na 2 stejné steaky. Umyté a osušené hovězí steaky naklepeme pěstí. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Oloupanou zeleninu nakrájíme na drobné tenké nudličky. Steaky zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

Do výpeku masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli podlijeme červeným vínem. Po odpaření vína ji podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, tymián, nakrájenou zeleninu a chilli papričku. Vložíme hovězí steaky a společně restujeme. Ne však více než 3 - 5 minut. Bobkový list vyjmeme.

V míse promícháme vejce, mléko, celozrnnou mouku, muškátový oříšek a sůl. Těsto nastrouháme přes velká očka struhadla přímo do vroucí osolené vody. Vaříme pár minut a propláchneme pod studenou vodou.

Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou upravíme na talíře a podáváme jako hlavní teplý chod.

autor receptu:

Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Recept se nachází v 26 kuchařkách
VREGULI
JÍDLA Z HOVĚZÍHO MASA 137 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů
Jozar
Hovězí 334 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Přidat příspěvek k receptu Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept