Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

35 min | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2081x
Velmi jednoduchý, ale výborný recept na hlavní chod z hovězích steaků.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kus masa rozpůlíme na 2 stejné steaky. Umyté a osušené hovězí steaky naklepeme pěstí. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Oloupanou zeleninu nakrájíme na drobné tenké nudličky. Steaky zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

Do výpeku masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli podlijeme červeným vínem. Po odpaření vína ji podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, tymián, nakrájenou zeleninu a chilli papričku. Vložíme hovězí steaky a společně restujeme. Ne však více než 3 - 5 minut. Bobkový list vyjmeme.

V míse promícháme vejce, mléko, celozrnnou mouku, muškátový oříšek a sůl. Těsto nastrouháme přes velká očka struhadla přímo do vroucí osolené vody. Vaříme pár minut a propláchneme pod studenou vodou.

Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou upravíme na talíře a podáváme jako hlavní teplý chod.

autor receptu:

Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Recept se nachází v 26 kuchařkách
VREGULI
JÍDLA Z HOVĚZÍHO MASA 138 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
Jozar
Hovězí 335 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Přidat příspěvek k receptu Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept