Hovězí na houbách

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 47269x
K hovězímu na houbách můžeme použít jakékoliv jedlé houby i mražené.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme.

Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka.

K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru.

Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku.

Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.

pacik autor receptu:

Hovězí na houbách

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
29 hlasujících
  • Recept Hovězí na houbách - Hovězí na houbách.

Kuchařky obsahující recept Hovězí na houbách

Recept se nachází v 84 kuchařkách
alča
Babča ALČA 1186 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5069 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí na houbách

Přidat příspěvek k receptu Hovězí na houbách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept