Hovězí na houbách

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 60929x
K hovězímu na houbách můžeme použít jakékoliv jedlé houby i mražené.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme.

Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka.

K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru.

Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku.

Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.

pacik autor receptu:

Hovězí na houbách

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
34 hlasujících
  • Recept Hovězí na houbách - Hovězí na houbách.

Kuchařky obsahující recept Hovězí na houbách

Recept se nachází v 104 kuchařkách
alča
Babča ALČA 1186 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 995 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3091 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí na houbách

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • - Eliška 18.05.2015 15:15:36

    Snad jenom debil co nikdy nevařil se může zeptat, zda do omáčky dát ušlehanou šlehačku. Kriste pane!!!! A s tou hustotou, to je totéž, ach jo!

  • Dobré, ale... Tereza 15.05.2015 14:30:15

    Jídlo je výborné, ale recept má své mouchy. Uvítala bych informaci, kolik vody a zejména kolik šlehačky přidat (a taky jestli má být tekutá nebo ušlehaná). Trochu jsem v tomto tápala a měla omáčku zbytečně řídkou. Taky bych řekla, že nesedí čas přípravy - 1 hodinu se vaří jen to maso, ale když připočtu všechny další úkony (krájení, dušení hub, smažení cibulky...), tak jsme tak na dvou hodinách.

    • pacik
      Re: Dobré, ale... pacik 15.05.2015 20:06:34

      S časem máte pravdu,Množství vody a hustotu omáčky si určujete sama,cca půl litru na osobu,šlehačky tak 100 - 150 ml,podle chuti,při 100 ml ochutnat a teprve potom případně přidat,je jedno zda tekutou či ušlehanou,jak jste zvyklá.Příliš mnoho šlehačky srazí chuť hub.Případně lze úplně vynechat.Každý recept je variabilní.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Hovězí na houbách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept