Hovězí na červeném víně s brusinkami

2 h 40 min | hlavní chod | 3 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 5131x
Výborný a poměrně jednoduchý recept, pokud chcete nějak oživit rodinnou večeři, překvapit přátele a nebo vaši drahou polovičku.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Opranou kližku očistíme od blan a šlach, aby bylo maso krásně červené a nakrájíme na stejné kostky zhruba 4x4 cm. Kousky masa osušíme utěrkou, vložíme do uzavíratelné mísy spolu s moukou, solí a pepřem; uzavřeme mísu a protřepeme, aby se všechny kousky masa krásně obalily.

Rozpálíme velkou hlubokou pánev nebo hrnec, aby se kousky masa nepřekrývaly, přidáme olivový olej a zprudka osmahneme maso ze všech stran dohněda, poté kousky masa vybereme z pánve do hlubokého talíře a na pánev vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (dle potřeby můžeme přidat olivový olej) a do sklovata pražíme. Mezitím zapneme troubu na 180 °C.

Jakmile je cibule hotová, přidáme zpět odložené kousky masa i se šťávou, kterou nám mezitím krásně pustilo. Ihned přilijeme hovězí vývar, promícháme a přivedeme k varu, vaříme tak 2 min a pak přidáme červené víno, opět přivedeme k varu. Když už je trouba rozehřátá, přidáme do pánve/hrnce nové koření, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Po 10-15 minutách snížíme teplotu na 150 °C a necháme v troubě 100 - 140 min (až se bude maso rozpadat, záleží na stáří - čím déle tím lépe).

Asi 10 minut před dokončením vmícháme do směsi brusinky, zamícháme a těch 10 minut necháme ještě probublávat v troubě už bez alobalu.

Hovězí na červeném víně s brusinkami podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží a k tomu popíjíme ideálně suché červené víno.

autor receptu:

Hovězí na červeném víně s brusinkami

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí na červeném víně s brusinkami

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7481 receptů
VREGULI
JÍDLA Z HOVĚZÍHO MASA 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami Mel 23.10.2015 13:28:21

    Tak jsme prave dojedli, s ryzi. Moc jsme si pochutnali. Vyborny recept, doporucuji.

  • Komentář k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami Mel 23.10.2015 13:07:56

    Tak jsme prave dojedli, s ryzi. Moc jsme si pochutnali. Vyborny recept, doporucuji.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept