Hovězí na červeném víně s brusinkami

2 h 40 min | hlavní chod | 3 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 5194x
Výborný a poměrně jednoduchý recept, pokud chcete nějak oživit rodinnou večeři, překvapit přátele a nebo vaši drahou polovičku.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Opranou kližku očistíme od blan a šlach, aby bylo maso krásně červené a nakrájíme na stejné kostky zhruba 4x4 cm. Kousky masa osušíme utěrkou, vložíme do uzavíratelné mísy spolu s moukou, solí a pepřem; uzavřeme mísu a protřepeme, aby se všechny kousky masa krásně obalily.

Rozpálíme velkou hlubokou pánev nebo hrnec, aby se kousky masa nepřekrývaly, přidáme olivový olej a zprudka osmahneme maso ze všech stran dohněda, poté kousky masa vybereme z pánve do hlubokého talíře a na pánev vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (dle potřeby můžeme přidat olivový olej) a do sklovata pražíme. Mezitím zapneme troubu na 180 °C.

Jakmile je cibule hotová, přidáme zpět odložené kousky masa i se šťávou, kterou nám mezitím krásně pustilo. Ihned přilijeme hovězí vývar, promícháme a přivedeme k varu, vaříme tak 2 min a pak přidáme červené víno, opět přivedeme k varu. Když už je trouba rozehřátá, přidáme do pánve/hrnce nové koření, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Po 10-15 minutách snížíme teplotu na 150 °C a necháme v troubě 100 - 140 min (až se bude maso rozpadat, záleží na stáří - čím déle tím lépe).

Asi 10 minut před dokončením vmícháme do směsi brusinky, zamícháme a těch 10 minut necháme ještě probublávat v troubě už bez alobalu.

Hovězí na červeném víně s brusinkami podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží a k tomu popíjíme ideálně suché červené víno.

autor receptu:

Hovězí na červeném víně s brusinkami

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí na červeném víně s brusinkami

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
VREGULI
JÍDLA Z HOVĚZÍHO MASA 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami Mel 23.10.2015 13:28:21

    Tak jsme prave dojedli, s ryzi. Moc jsme si pochutnali. Vyborny recept, doporucuji.

  • Komentář k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami Mel 23.10.2015 13:07:56

    Tak jsme prave dojedli, s ryzi. Moc jsme si pochutnali. Vyborny recept, doporucuji.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Hovězí na červeném víně s brusinkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept