Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

2 hod | hlavní chod | 2 porce | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 5286x
Hovězí se skvělou sladkou omáčkou ze švestek a povidel.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na medailonky silné asi 1cm a zprudka opečeme na rozpálené pánvi a maso z pánve si dáme stranou.

Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme zpátky masové medailonky, podlijeme horkou vodou a vínem, osolíme, okořeníme, přidáme česnek a dusíme doměkka (cca 1,5 hodiny).

Příprava švestkové omáčky: Na másle krátce prohřejeme nadrobno nakrájené švestky, přidáme výpek z masa, povidla, víno, špetku skořice, sůl, ďábelské koření, pálivou papriku, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně a na závěr postrouháme citronovou kůrou.

Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou podáváme například s opečeným bramborem nebo bramboráčky.

autor receptu:

Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
7 hlasujících
  • Recept Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou - Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou.

Kuchařky obsahující recept Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Recept se nachází v 55 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept