Hovězí maso očistíme a omyjeme. Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a ponecháme v celku. Křen oloupeme a velmi jemně nastrouháme. Ve smetaně rozkvedláme žloutek. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku.
Maso, kořenovou zeleninu a cibuli zalijeme dostatečným množstvím vody, přidáme veškeré koření, osolíme a zvolna vaříme tak dlouho, dokud maso nebude zcela měkké. Pak maso vyjmeme, uchováme na teple a vývar přecedíme.
Připravenou jíšku naředíme za stálého míchání asi 800 ml vývaru. Povaříme asi 15 - 20 minut a odstavíme z tepla. Pak do omáčky vmícháme nastrouhaný křen a smetanu se žloutkem, vše prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme s bramborem nebo knedlíkem.