Hovězí líčka podle Richarda Nováka

1 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2803x
Recept na chutný hlavní chod z hovězích líček, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno.

V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut.

Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku.

Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou.

Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými brambory a vychutnat si tento pokrm.

Richard Novák autor receptu:

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Počet přidaných receptů: 61

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3990 běžně 6990 Kč sleva 43 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka byl 08.03.2016 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
89 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Recept se nachází v 42 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3328 receptů
zjirousek
Maso hovězí 740 receptů
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 62 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Kde je seženu Golem 01.03.2016 10:10:07

    Ahoj, Richarde. Kde bych hovězí líčka sehnal?

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka lexya 22.08.2016 10:31:57

    Prostě SKVĚLÉ... žampiony doma nebyly tak tam padly 3-4 hrsti spařených sušených hřibovitých hub bez vylouhované vody, svazeček krátké natě bulvového celeru i s listy ze zahrady (cca 1/4 běžného svazku řapíkatého celeru - asi měl být jen 1 stonek nebo jeden svazek? to by asi byla moc celerová chuť) a vývar 1 litr + 1 litr vody.. Vody se zdálo na začátku moc, ale i tak se to trochu v papiňáku přichytlo. A tmavé jíšky to vzalo docela dost. Jo, a malá sklenička červeného vína - přece jen, jsou to líčka :-)
    K tomu jsme si dali jen suché šťouchané brambory s kouskem másla kvůli chuti pro děti a nemělo to chybu. DĚKUJI ZA SKVĚLÝ a přitom jednoduchý RECEPT.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Sapík 20.08.2016 05:33:05

    5* recept

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka DitaD 17.08.2016 10:46:53

    Konečně jiná líčka než na víně, to je fajn.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Zlatá vařečka 06.07.2016 07:17:42

    5 hvězdičkový recept

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Ludmila 09.06.2016 18:10:27

    Pane Novák líčka už jsem dělala podle Polraicha na víně ,ale chtěla jsem vyzkoušet něco jinéhobez vína a našla jsem Váš recept . Musím velice pochválit ,jednoduchý a velice dobrý.
    Dnes uvařeno i s brambory a moc jsem si s manželem pochutnala. Přidávám do své kuchařky.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Richard Novák 02.03.2016 19:20:33

    U každého lepšího řezníka.

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Ať už vykonáváte jakoukoli pracovní činnost, téměř vždy vám hrozí větší či menší riziko úrazu, nebo i nemoci z povolání. Ne každý úraz, ke kterému dojde při výkonu zaměstnání, však musí být nutně posuzován jako úraz pracovní - např. úraz, který si zaměstnanec přivodí sice v práci, ale v důsledku své vlastní opilosti.

  • Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Všichni se v létě těšíme na dovolenou, ke které naše snahy směřovaly možná i celý předešlý rok, ne vždy však všechno dopadne tak, jak by mělo. Každým rokem během pobytu v zahraničí z různých příčin onemocní, těžce se zraní či zemřou stovky Čechů.




přidat nový recept