Hovězí líčka podle Richarda Nováka

1 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2066x
Recept na chutný hlavní chod z hovězích líček, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno.

V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut.

Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku.

Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou.

Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými brambory a vychutnat si tento pokrm.

Richard Novák autor receptu:

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Počet přidaných receptů: 55

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka byl 08.03.2016 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
60 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Recept se nachází v 25 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Maso hovězí 739 receptů
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 56 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Zlatá vařečka 06.07.2016 07:17:42

    5 hvězdičkový recept

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Ludmila 09.06.2016 18:10:27

    Pane Novák líčka už jsem dělala podle Polraicha na víně ,ale chtěla jsem vyzkoušet něco jinéhobez vína a našla jsem Váš recept . Musím velice pochválit ,jednoduchý a velice dobrý.
    Dnes uvařeno i s brambory a moc jsem si s manželem pochutnala. Přidávám do své kuchařky.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Richard Novák 02.03.2016 19:20:33

    U každého lepšího řezníka.

  • Kde je seženu Golem 01.03.2016 10:10:07

    Ahoj, Richarde. Kde bych hovězí líčka sehnal?

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept