Hovězí líčka podle Richarda Nováka

1 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1820x
Recept na chutný hlavní chod z hovězích líček, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno.

V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut.

Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku.

Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou.

Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými brambory a vychutnat si tento pokrm.

Richard Novák autor receptu:

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka byl 08.03.2016 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Maso hovězí 739 receptů
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 53 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Ludmila 09.06.2016 18:10:27

    Pane Novák líčka už jsem dělala podle Polraicha na víně ,ale chtěla jsem vyzkoušet něco jinéhobez vína a našla jsem Váš recept . Musím velice pochválit ,jednoduchý a velice dobrý.
    Dnes uvařeno i s brambory a moc jsem si s manželem pochutnala. Přidávám do své kuchařky.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Richard Novák 02.03.2016 19:20:33

    U každého lepšího řezníka.

  • Kde je seženu Golem 01.03.2016 10:10:07

    Ahoj, Richarde. Kde bych hovězí líčka sehnal?

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept