Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 720282x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 91
Uvařil jsem to (Recept vařilo 27 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1142 kJ / 272,9 kCal (na 1 porci)

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1368 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 408 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 91
  • Guláš Lol 05.09.2013 14:35:11

    Kdo píše že poměr cibule a poměr masa zahustí guláš je blb!(Proč?protože do guláše mužeš přilejt vody kolik se komu zlíbí a nezahustí to!) Mám to odskoušené několikaletou praxí a vím že každý to má rád jinak,ale podle mně je nejlepší guláš zahustit chlebem....Podávat mužeme s knedlíkem,chlebem.Kdo má rád hospodskej guláš tak ať si sežene barvivo na pivo nebo na co to je)

  • blbosti karel 24.08.2014 15:21:13

    snad se prvně do tmava osmaží cibule a pak se dává maso!!!

  • Komentář k receptu Hovězí guláš karecek 28.09.2014 11:23:25

    Zahustovat je najlepsie z nastruhanim zemiakom

  • Guláš Alena 22.12.2013 11:09:42

    Zahušťuji guláše strouhankou je to moc dobré.

  • Komentář k receptu Hovězí guláš j. steller 04.06.2013 11:34:07

    zahušťování moukou je prasárna všech prasáren. při poměru cibule : maso 1 : 1 není třeba zahušťovat vůbec, případně chlebovou strouhankou. a nejlepší příloha je tarhoňa.

  • jana 15.09.2012 13:13:18

    ahojte, vařím guláš a už se těšíme :) jinak to tady už krásně voní...

Celkový počet komentářů: 91
Nalezeno receptů: 91
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept