Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1088693x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 109
Uvařil jsem to (Recept vařilo 35 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1139 kJ / 272,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1450 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 472 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 109
  • Guláš Tomaas 12.07.2016 18:30:59

    Dobrý den lidi, kolik tam mam nakonec vyspat mouky? Dava se hruba, polohruba nebo hladka? Nemel jsem protlak ani chilli, tak jsem použil kremzskou hořčici a ostrý kečup hned jak jsem do vařil cibuli. Maso je ještě tuhý, ale to dořešim asi az po zahuštění - nechám dodělat v mikrovlnce? Muzu to dat do mikrovlny v tom kastrolu? Díky za rady, už se na něj těšíme ...

  • Guláš Tomaas 12.07.2016 18:30:36

    Dobrý den lidi, kolik tam mam nakonec vyspat mouky? Dava se hruba, polohruba nebo hladka? Nemel jsem protlak ani chilli, tak jsem použil kremzskou hořčici a ostrý kečup hned jak jsem do vařil cibuli. Maso je ještě tuhý, ale to dořešim asi az po zahuštění - nechám dodělat v mikrovlnce? Muzu to dat do mikrovlny v tom kastrolu? Díky za rady, už se na něj těšíme ...

  • Hovezí guláš Nikol 26.03.2016 11:14:05

    Já jsem první dala na sádle vařit klišku,a pak jsem přidala na drobno nakrajenou cibulku,pak jsem to podlila a nechala hodinu dusit,pak jsem podlila znova nechala další hodinu dusit,a maso jsem měla krásně měkké.Guláš se mi vyvedl..:)

  • Tak jsem dnes zkoušel podle receptu uvařit..nevím..jen by mne zajímalo kde udělali soudruzi chybu..jíst se to nedá..ani pes to nechce....škoda zkusím něco jiného...

  • Komentář k receptu Hovězí guláš tom 07.01.2016 17:40:47

    vezmeme si všichni dovolenou, abychom stihli orestovat cibuli :D :D :D

  • Cibule Robin 29.08.2015 09:12:05

    Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

    • Re: Cibule kuchar 07.11.2015 10:55:21

      tak takove blbosti jsem jeste neslysel

    • Re: Cibule Johny 09.10.2015 20:22:34

      Musim reagovat na váš tecept. I kdyz poctenicko všech komentářů je úžasný :-). Jen si myslím, ze jaký si guláš delavate a chutna vam,je jedno jaky postup máte a co tam date,,je přece Váš. To že v receptu pise, ze nejdřív opece msso a pak k nemu cibule, tak to bych asi tu cibuli spis dusil ve stave, které maso pustilo. Pokud by ale opečené maso vyndala a na vypeku smazila cibuli,.uveril bych,ze budre guláš dobry. S pozdtavem Johny:-)

  • gulas Hucik.stanislav 27.07.2015 11:40:17

    Jisté nejlépe zajistit chlebem,ale cibulí bych dal na sádlo jako první,až potom maso a cibulí hezký dozlatova,pak má guláš tu správnou chuť

Celkový počet komentářů: 109
Nalezeno receptů: 109
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept