Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 906566x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 101
Uvařil jsem to (Recept vařilo 32 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1139 kJ / 272,2 kCal (na 1 porci)

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1408 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 432 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3122 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 101
  • Cibule Robin 29.08.2015 09:12:05

    Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

  • gulas Hucik.stanislav 27.07.2015 11:40:17

    Jisté nejlépe zajistit chlebem,ale cibulí bych dal na sádlo jako první,až potom maso a cibulí hezký dozlatova,pak má guláš tu správnou chuť

  • gulas Hucik.stanislav 27.07.2015 11:39:29

    Jisté nejlépe zajistit chlebem,ale cibulí bych dal na sádlo jako první,až potom maso a cibulí hezký dozlatova,pak má guláš tu správnou chuť

  • Komentář k receptu Hovězí guláš s (tecka) safkova 11.07.2015 09:34:42

    Velmi jednoduchý recept, chutná výborně!

  • Komentář k receptu Hovězí guláš Denisa K. 08.05.2015 21:15:25

    Recept super :) povedl se a všem moc chutná! Ani jsem nemusela skoro zahušťovat

  • Dnes ho uvařím milanmucha31 15.04.2015 07:47:39

    Pak vám dám vědět jestli ale nebude se řídit podle receptu.Je v něm dost nedostatku.Například množství vody a základ.

  • Naser si Durex 08.04.2015 11:18:41

    Všichni ste banda bukvic !!!!

  • Komentář k receptu Hovězí guláš verca 26.02.2015 12:20:50

    Jaka je podle vas nejlepsi cast hoveziho na gulas,tak aby nebylo maso prilis tvrde?

  • Guláš Lol 05.09.2013 14:35:11

    Kdo píše že poměr cibule a poměr masa zahustí guláš je blb!(Proč?protože do guláše mužeš přilejt vody kolik se komu zlíbí a nezahustí to!) Mám to odskoušené několikaletou praxí a vím že každý to má rád jinak,ale podle mně je nejlepší guláš zahustit chlebem....Podávat mužeme s knedlíkem,chlebem.Kdo má rád hospodskej guláš tak ať si sežene barvivo na pivo nebo na co to je)

Celkový počet komentářů: 101
Nalezeno receptů: 101
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept