Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1055470x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 107
Uvařil jsem to (Recept vařilo 34 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1139 kJ / 272,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3990 běžně 7800 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1441 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 468 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 107
  • Hovezí guláš Nikol 26.03.2016 11:14:05

    Já jsem první dala na sádle vařit klišku,a pak jsem přidala na drobno nakrajenou cibulku,pak jsem to podlila a nechala hodinu dusit,pak jsem podlila znova nechala další hodinu dusit,a maso jsem měla krásně měkké.Guláš se mi vyvedl..:)

  • Tak jsem dnes zkoušel podle receptu uvařit..nevím..jen by mne zajímalo kde udělali soudruzi chybu..jíst se to nedá..ani pes to nechce....škoda zkusím něco jiného...

  • Komentář k receptu Hovězí guláš tom 07.01.2016 17:40:47

    vezmeme si všichni dovolenou, abychom stihli orestovat cibuli :D :D :D

  • Cibule Robin 29.08.2015 09:12:05

    Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

    • Re: Cibule kuchar 07.11.2015 10:55:21

      tak takove blbosti jsem jeste neslysel

    • Re: Cibule jjji 11.10.2015 23:47:01

      Ale hovno

    • Re: Cibule Johny 09.10.2015 20:22:34

      Musim reagovat na váš tecept. I kdyz poctenicko všech komentářů je úžasný :-). Jen si myslím, ze jaký si guláš delavate a chutna vam,je jedno jaky postup máte a co tam date,,je přece Váš. To že v receptu pise, ze nejdřív opece msso a pak k nemu cibule, tak to bych asi tu cibuli spis dusil ve stave, které maso pustilo. Pokud by ale opečené maso vyndala a na vypeku smazila cibuli,.uveril bych,ze budre guláš dobry. S pozdtavem Johny:-)

  • gulas Hucik.stanislav 27.07.2015 11:40:17

    Jisté nejlépe zajistit chlebem,ale cibulí bych dal na sádlo jako první,až potom maso a cibulí hezký dozlatova,pak má guláš tu správnou chuť

  • gulas Hucik.stanislav 27.07.2015 11:39:29

    Jisté nejlépe zajistit chlebem,ale cibulí bych dal na sádlo jako první,až potom maso a cibulí hezký dozlatova,pak má guláš tu správnou chuť

  • Komentář k receptu Hovězí guláš s (tecka) safkova 11.07.2015 09:34:42

    Velmi jednoduchý recept, chutná výborně!

Celkový počet komentářů: 107
Nalezeno receptů: 107
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.

  • 5 cviků proti bolesti zad

    5 cviků proti bolesti zad

    Trápí vás bolest zad? Trpíte bolestí zad již dlouho a nic nepomáhá? Jsou vaše záda ztuhlá a brání vám v pohybu? V následujících řádcích vám fyzioterapeutka Adéla Papoušková z centra Fyzioterra v Praze popíše několik jednoduchých cviků, které zvládnete hravě sami v pohodlí domova, bez nutnosti použití složitých cvičebních pomůcek. Je však třeba mít na paměti, že ne vše se dá “vyléčit” doma.




přidat nový recept