Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 635814x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 92
Uvařil jsem to (Recept vařilo 27 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce
Vaše cena 299 běžně 4999 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1340 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 400 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 92
  • Guláš Alena 22.12.2013 11:09:42

    Zahušťuji guláše strouhankou je to moc dobré.

  • Komentář k receptu Hovězí guláš j. steller 04.06.2013 11:34:07

    zahušťování moukou je prasárna všech prasáren. při poměru cibule : maso 1 : 1 není třeba zahušťovat vůbec, případně chlebovou strouhankou. a nejlepší příloha je tarhoňa.

    • Re: Komentář k receptu Hovězí guláš manik 13.11.2013 15:59:43

      presne tak, vubec nezahustuji, hodne cibule staci..popripade chlebem, mouka je fekal porno

  • jana 15.09.2012 13:13:18

    ahojte, vařím guláš a už se těšíme :) jinak to tady už krásně voní...

  • Guláš Lol 05.09.2013 14:35:11

    Kdo píše že poměr cibule a poměr masa zahustí guláš je blb!(Proč?protože do guláše mužeš přilejt vody kolik se komu zlíbí a nezahustí to!) Mám to odskoušené několikaletou praxí a vím že každý to má rád jinak,ale podle mně je nejlepší guláš zahustit chlebem....Podávat mužeme s knedlíkem,chlebem.Kdo má rád hospodskej guláš tak ať si sežene barvivo na pivo nebo na co to je)

  • Komentář k receptu Hovězí guláš Myslík Miloslav 01.06.2013 15:00:19

    Vážení, maso na guláš je nejlepší z krku(přední část). Kližka je tuhá a ne každý to má rád. Když chci radit druhým, musím věc dokonale znát, tj mít dlouholeté ověřené skutečnosti. Lidé dnes vydělávají opisováním kuchařek. A chybí podpis.

Celkový počet komentářů: 92
Nalezeno receptů: 92
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept