Houby ve vlastní šťávě

1 hod | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 55278x
Zavařené houby, které i v zimě použijeme jako čerstvé.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme a nakrájíme na slabší plátky. Připravíme si koření.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, které osolíme, opepříme a přidáme i mletý kmín. Vše podusíme pod pokličkou doměkka. Když máme houby staré a suché, můžeme je podlít trochou vody.

Hotové houby dáme do skleniček a zavařujeme asi 30 minut.

Zavařené houby ve vlastní šťávě necháme vychladnout a umístíme do temné a chladné místnosti. Houby ve vlastní šťávě podáváme kdykoliv je chuť.

autor receptu:

Houby ve vlastní šťávě

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Houby ve vlastní šťávě

Recept se nachází v 54 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2260 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houby ve vlastní šťávě

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Mám s touto úpravou špatnou zkušenost. Přesně takhle jsem je zavařila, vše se mi pokazilo. Další rok jsem to zkusila znovu, ale dala jsem na radu, že se má dát sádlo, ne máslo. Opět se mi vše pokazilo. Zavařovala jsem je dokonce 45 minut.

    • Re: Re: Andulka 14.09.2010 17:45:57

      houby se pokazily proto, že jste je upravila na tuku. Houby ve vlastní štávě by neměly být upravované na jakémkoli tuku ba ani solit by se neměli. Pouze vydusit vodu z hub, naplnit sklenice a sterilovat 30 minut na 100 stupnu celsia a druhý den sterilaci opakujeme / 30 min.- 100 stupnu/ poté sklenice vytáhneme z hrnce a hned je otáčíme dnem vzhůru na 15 min. a poté je otočíme dnem dospodu / dolů/ mně takto houby vydržely až do příští sezony. ÚPRAVA: Na kostičky nakrájenou slaninu zesklovatíme,přidáme na drobno nakrájenou cibulku,kmín a místo soli rozdrobím masox / podle množství hub / dosolit se může kdykoli/

      • Andulko,moc děkuji za informaci. Měla jsem dojem, že to způsobil ten tuk v jakékoliv formě, ale "králka" napsala, že její mamince se to daří,tak jsem si nebyla jistá. Mám na ten recept stejný náhled jako Vy.

    • já to zavařuji už 10 let a měla jsem zkaženy 2 skleničky a to proto ,že jsem dala houby až k víčku.Houby musí být asi 1 cm od vrchu aby se nedotýkaly víčka.Moje mamka je takto zavařuje již 20 let.Tak je mi líto ,že se vám to nevede.

  • zmrazování ........ Andulka 14.09.2010 17:59:51

    Chcete li na zimu mít čerstvé houbové řízky, čtěte prosím jak to dělám já: Bedly, růžovky obalím ve vejcích do kterých jsem zašlehala hladkou mouku a sůl / řidší kašička / po té ve strouhance. Ukládám to na podnos, kde jednotlivé vrstvy odděluji folií aby se neslepily. Zmrazené se můžou skladovat v mrazničce jednak sklepané do velkého sáčku a postupně odebírat , anebo je ponechat na podnose ale navlíkneme přes tác pytlík a otvor zajistíme gumičkou. POZOR řízky nerozmrazovat ale po vyjmutí z mrazáku hned smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách. Chutnají jako čerstvě nasbírané.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Houby ve vlastní šťávě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept