Houby v octu

30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 145785x
Pokud stejně jako u nás máte rádi houby na kyselo, můžete si je připravit i doma. První houby už dávno rostou.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Všechny uvedené ingredience na nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout.

Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, menší kousky necháváme vcelku a přibližně 10 minut je povaříme v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Houby naskládáme do sklenic, přelijeme studeným nálevem, uzavřeme víčky a ukládáme na tmavé, chladné místo.

Foto: Profimedia.cz

autor receptu:

Houby v octu

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
138 hlasujících
  • Recept Houby v octu - Po týdnu jsme ochutnali a jsou výtečné.

Kuchařky obsahující recept Houby v octu

Recept se nachází v 86 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houby v octu

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • moc octa roma 22.10.2012 13:42:01

    Myslím, že je tam chyba, asi myslel 90 ml octa. Ale je fajn, že se to nesterilizuje.

  • houby v octu Jiří 19.08.2011 14:54:24

    Pokud by se houby nakládaly podle receptu admin martina, tak by to byla docela slušná kyselina. 8% ocet v takovém množství 900ml a pouze 100ml vody, tak to je opravdu ocet a nechtěl bych to konzumovat.

  • Dotaz Petr 15.09.2007 09:28:45

    Zkouším recept poprvé a chtěl bych vědět, za jak dlouho je možné takto naložené houby konzumovat? Děkuji. Petr

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Houby v octu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept