Houbovník

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 12254x
Výborná večeře z čerstvých hub.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme je a podusíme na másle. Solíme až pak, aby nepustily šťávu! Podušené houby vychladíme.

Do hub přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Podle potřeby zředíme mlékem, aby vzniklo hustší těsto. Vymažeme máslem a vysypeme strouhankou pekáček. Do něj nalijeme těsto. Houbovník dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme.

Upečený houbovník podáváme s brambory nebo s pečivem. Dá se jíst teplý i studený.

autor receptu:

Houbovník

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Houbovník

Recept se nachází v 42 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
GASTROSEX
PETRUV GASTROSEX 296 receptů
H.
nevyzkoušeno: 226 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbovník

Přidat příspěvek k receptu Houbovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept