Houbovník

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 14070x
Výborná večeře z čerstvých hub.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme je a podusíme na másle. Solíme až pak, aby nepustily šťávu! Podušené houby vychladíme.

Do hub přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Podle potřeby zředíme mlékem, aby vzniklo hustší těsto. Vymažeme máslem a vysypeme strouhankou pekáček. Do něj nalijeme těsto. Houbovník dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme.

Upečený houbovník podáváme s brambory nebo s pečivem. Dá se jíst teplý i studený.

autor receptu:

Houbovník

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Houbovník - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 377 kJ / 90,1 kCal (na 1 porci)

Kuchařky obsahující recept Houbovník

Recept se nachází v 43 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4243 receptů
GASTROSEX
PETRUV GASTROSEX 300 receptů
H.
nevyzkoušeno: 226 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbovník

Přidat příspěvek k receptu Houbovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept