Houbové rizoto Habunda

1 hod | hlavní chod | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 262x
Recept na chuťově výborné rizoto, kterým jistě všechny u stolu potěšíte.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Větší cibuli a 10 stroužků česneku oloupeme a nakrájíme na kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.

Na másle (100 g) osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom zesklovatět, nesmí být hnědá. Potom přidáme rýži a necháme ji zhruba 1 - 2 minuty za stálého míchání obalit máslem. Rýži můžeme použít kulatozrnnou, ale já dávám rýži parbol.

Přilijeme víno a necháme ho vsáknout do rýže. Když se víno vsákne, tak přidáme houby a šufánek (naběračku) vývaru, který postupně po vsáknutí do rýže přidáváme a na mírném ohni necháme, aby se rýže uvařila. Poté rizoto osolíme a opepříme.

Jakmile máme dochuceno, tak odstavíme, vypneme hořák, přidáme asi 50 g másla, petržel a část nastrouhaného sýra. Zbytek sýra necháme na posypání. Petržel může být i sušená, ale není to ono. Vše promícháme a můžeme podávat.

Houbové rizoto Habunda na talíři ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme na stůl k jídlu.

autor receptu:

Houbové rizoto Habunda

Počet přidaných receptů: 18

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Houbové rizoto Habunda

Recept se nachází v 21 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
Zorňafa
1. aa-2b 2858 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbové rizoto Habunda

Přidat příspěvek k receptu Houbové rizoto Habunda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept