Máte rádi houby? Tak zkuste houbové knedlíčky, které zavaříme v polévce. Jsou jednoduché, avšak výborné.
2 lžíce | strouhanka |
2 ks | žloutek |
200 g | houby |
1 ks | cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pažitka |
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě. Scedíme a rozmixujeme. Do houbové směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku, žloutky, osolíme a zahustíme strouhankou. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zavaříme v polévce. Já si houbové knedlíčky dělám do zásoby a zmrazím je.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor kvetina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena