Houbová omáčka z hlívy ústřičné

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10040x
Další recept na zpracování této houby.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno, hlívu nakrájíme na kostičky.

Na tuku osmažíme cibulku dorůžova. Pak přidáme nakrájenou hlívu a asi 10 minut dusíme. Při dušení přidáme koření a osolíme. Omáčku z hlívy zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny. Nakonec houbovou omáčku z hlívy zahustíme moukou se smetanou a vaříme 10 minut za stálého míchání. Přidáme lžíci octa.

Houbovou omáčku z hlívy ústřičné podáváme s bramborovými knedlíky.

matísek autor receptu:

Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porce
3,8
dobrý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Recept se nachází v 110 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3010 receptů
Liběna
hlíva 12 receptů
kanička
Zeleninová jídla, houby 25 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Houbová omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept