Houbová omáčka z hlívy ústřičné

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8935x
Další recept na zpracování této houby.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno, hlívu nakrájíme na kostičky.

Na tuku osmažíme cibulku dorůžova. Pak přidáme nakrájenou hlívu a asi 10 minut dusíme. Při dušení přidáme koření a osolíme. Omáčku z hlívy zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny. Nakonec houbovou omáčku z hlívy zahustíme moukou se smetanou a vaříme 10 minut za stálého míchání. Přidáme lžíci octa.

Houbovou omáčku z hlívy ústřičné podáváme s bramborovými knedlíky.

matísek autor receptu:

Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porce
Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Recept se nachází v 105 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3471 receptů
Liběna
hlíva 12 receptů
kanička
Zeleninová jídla, houby 23 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Houbová omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept