Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 674435x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 262
Uvařil jsem to (Recept vařilo 226 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1350 běžně 2220 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
879 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 2019 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 262
  • Dobry recept, ale... mara1982 12.10.2015 20:05:32

    Nerval bych tam zadne bujony, kdyz chcete vyraznejsi chut, dejte si do toho vyvar. No a 6 kulicek noveho koreni se mi zda trochu moc, ja bych dal max 2.

    • Re: Dobry recept, ale... zuko 13.10.2015 09:38:02

      a o tom to právě je - dala bych vývar, ale když přiletím z práce, gulášek chci k večeři pro rodinu, která již čeká hladová, nemohu se ještě vařit 4 hodiny s vývarem, aby byl takový jako má být. Proto si taky pomáhám bujonem - používám Knorr bohatý bujon ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, podle toho, který se hodí - jsou bez glutamátu, konzervantů a přidaných barviv, čili bez chemie - nestydím se za to a nám chutná. a mně se nezdá 6 kuliček nového koření hodně, taky tak dávám.

      • Re: Re: Dobry recept, ale... mara1982 20.10.2015 21:32:56

        Vase duvody k pouziti bujonu naprosto chapu a pripoustim, ze ten ktery zminujete muze byt zdravejsi a lepsi, nez ty ostatni. Mimochodem, jaka je jeho cena? Ale musim podotknout, ze silny vyvar si muzete uvari predem a zamrazit si ho. V mrazaku vydrzi velmi dlouho. K novemu koreni muzu rict, ze je velmi vyrazne a kdybych dal 6 kulicek napr. do podobneho mnozstvi polevky, tak by se to dost neprijemne projevilo na chuti. Ale gulas neni polevka, takze to musi vyzkouset. Kdyz jsme u toho koreni, jaky mate nazor na pouziti majoranky do veproveho gulase?

        • Re: Re: Re: Dobry recept, ale... zuko 21.10.2015 10:18:51

          máte pravdu, někdy si taky uvařím vývar i do mražáku, ale většinou z časových důvodů používám Knorr bohatý bujon, jedna vanička přijde tak asi na 8 - 10 korun. Zkuste a písněte, jak jste byl spokojen, nám tato značka vyhovuje nejvíc. Nové koření bývají taky různě veliké kuličky, ale já ho dávám asi dost, jsme tak zvyklí. No a jak se ptáte na Majoránku, tak tu my milujeme a nedokážeme si bez ní představit jakýkoliv guláš

          • Re: Re: Re: Re: Dobry recept, ale... Kamil 12.01.2016 23:18:04

            Glutamát obsahuje každý takto nabízený bujon. Jen je jinak nazývaný. Doporučuji si přečíst: http://www.zbynekmlcoch.cz/inf ormace/texty/jidlo-strava/skry ty-glutamat-v-potravinach-jake -jine-nazvy-pro-glutamat-vyrob ci-potravin-pouzivaji

            nebo podívat:
            https://www.stream.cz/adost/10 000618-dobre-utajene-glutamaty

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Ladali 09.01.2016 14:45:13

    Gulášek byl skvělý, moc chutnal, děkuji za recept.

  • Do guláše chemický masový bujón??? Mahoja Kotyč 19.09.2015 20:33:45

    Neuvěřitelná prasárna :-(.

    • Re: Do guláše chemický masový bujón??? mr0ud 17.12.2015 10:43:30

      vždyť tam nemusíš dávat chemický bujón.můžeš tam dát bujón bez chemie;o)......kdybys ještě něco nevěděl,stačí se zeptat:D

      • Re: Re: Do guláše chemický masový bujón??? sikulka 17.12.2015 15:49:40

        mrOud - a vy doma vaříte pochutiny jako ve IV.CENOVÉ SKUPINĚ ? Tak to si můžete koupit "špekáčky-opékáčky" za pár korun, ohřát je rodině k večeři a jste na tom stejně, jako v té hospodě !
        Do guláše NIKDY nedávám bujon, ani vývar, šťáva z masa a kvalitní paprika bohatě stačí. Babička mě učila - chceš-li dobrý guláš, potřebuješ dobrou papriku, nejlépe maďarskou.Orestovat maso na cibuli a paprice a pomaloučku dusit, aby maso stihlo vypustit šťávičku a chutě se spojily.

    • Re: Do guláše chemický masový bujón??? Karfik 18.11.2015 14:29:21

      Souhlas.

Celkový počet komentářů: 262
Nalezeno receptů: 262
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

    S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

    Jako maminka dítěte školkového věku máte v dnešní době možnost volby, kdy jej svěřit do péče této instituce. Ve dvou, třech nebo až čtyřech letech věku? V čem je školka pro dítě skutečně přínosem, jak začít s odloučením a kdy je ten správný věk, ve kterém dítě školku zvládne?

  • Jak se správně obléknout na hory

    Jak se správně obléknout na hory

    Letošní zima příliš nepřeje lyžařům, snowboardistům a ani jiným vyznavačům bílých sportů. Přesto se několik vhodných dní objevilo a v příhodných nadmořských výškách tyto možnosti stále přetrvávají, nebo se opakovaně objevují.




přidat nový recept