Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 610474x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 247
Uvařil jsem to (Recept vařilo 219 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
837 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1956 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 247
  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Jan 22.08.2015 16:15:21

    Tak jsem si dneska uvařil tenhle guláš na chalupě v zapadákově, ale vzhledem k tomu, že tam jsou poněkud polní podmínky a sámoška daleko, tak jsem si ho jako ten barbar uvařil z vepřový konzervy. :) A musím říci, že mi i přesto velice chutnal. Přihustil jsem to ještě čerstvou paprikou.

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Honza 14.04.2015 11:17:45

    Tak jsem včera udělal podle tohoto receptu guláš a nic co bych vytknul, je moc dobrý a jednoduchý jediné co jsem udělal že jsem nezahušťoval jíškou ale nastrouhal jsem kůrku od chleba a dal tolik cibule co masa, Vynikající Děkuji! :))

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Monika 27.03.2015 12:46:36

    Dneska budu zkoušet Váš guláš a jistě bude fajn,díky.

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Peter 30.01.2015 11:14:07

    EŠTE že ste tu diskusiu zvrhli na národnostnú otázku. Nechcem sa zvrhnúť na vašu úroveň len si myslím o vás svoje. Bohužiaľ pán Rebríček ma pravdu o tom guláši. Samozrejme vy si zo môžete variť po svojom, len treba zobrať na vedomie aj názor druhého, a nie ho hneď urážať.. on tam nič o čechoch nič nenapísal, takže sa čudujem vašim reakciám, ale to asi bude v niečom inom. Keď ukażete ten svoj recept nejakému vášmu poľovníkovy verím že dá za pravdu Petrickovy a nie vám. Ale podstatné je ze vam ten váš guláš chuti , na niečom inom nezáleží. Zdravim všetkých normálnych ľudí ktorý vedia prijať aj názor iného. A je jedno či je to Čech alebo Slovák

  • Tlakový hrnec broskvi 20.01.2015 15:01:10

    Píšete, že maso by se mělo dusit zhruba 1,5hodiny.
    Mohu se zeptat, jak dlouho by asi to trvalo v tlakovém hrnci?
    Děkuji za radu.

  • guláš alenab 20.01.2015 08:29:03

    jsem uvařila téměř podle receptu - jen cibule jsem osmažila polovinu a druhou polovinu dala až na orestované maso. Pro zvýraznění chuti jsem přidala Bohatou šťávu Knorr na tmavá masa - 1 kelímek, Díky cibuli jsem tentokrát nemusela guláš zahušťovat, ale pokud je potřeba, zahušťuji tmavou instantní jíškou Knorr.

  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

Celkový počet komentářů: 247
Nalezeno receptů: 247
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept