Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 723815x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 267
Uvařil jsem to (Recept vařilo 231 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
901 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 2065 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 267
  • Ano. Karel P. 21.06.2016 09:44:33

    Vynikající gulášek. Díky za recept.

  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    • Re: mrak 28.05.2016 12:18:32

      Petricek petricek to není guláš ale perkelt.Si pamatuj!!!!

    • Re: Kočí 15.04.2016 20:31:36

      Běž se konečně vyzvracet hlupáku.

    • Re: karin 05.03.2013 12:53:07

      Můj tatínek, který vařil báječně, vždy říkal, že není dobré co je dobré, ale co komu chutná. My považujeme za absolutní hnus do guláše majoránku. Tu dávají kuchaři, co chtějí zamaskovat zasmrádlé maso.

    • Re: julek 19.01.2015 11:52:21

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

      • Re: Re: Jarouš 30.03.2013 15:18:43

        Tak s tímto názorem jsem se ještě nesetkal, že by se majoránkou v guláši maskovalo zasmrádlé maso. Ono platí, až na nějaké výjímky - kam česnek, tam trocha majoránky.

    • Re: Martin 27.12.2014 08:14:27

      No pan petříček je očividně dobrej "lojza", pokud má pořebu házet machry a mektat něco o guláších, má napsat vlastní recept.. Jak se vlastně tak "znalej" kuchař dostal na tyhle stránky...je to jednoduchý..neumí guláš uvařit, tak hledal recept. A my češi sme taky pěkný kokoti, když vás hnedka dokáže vytočit takovej ňouma a začnete se tu hádat :D Každopádně guláš podle tohohle receptu vařím pokaždý a pokud ho eště uděláte na kamnech, nebo v kotlíku, kde ho ovoní trocha toho kouře, řeknu vám, že tenhle recept je nejlepší, co sem kdy vařil. No však o tom vypovídá i průměr hodnocení z 752lidí celkem skoro 5 hvězdiček..není se o čem hádat:) takže skláním poklonu autorovi receptu a přeju vám, čechům i slovákům, dobrou chuť!:)

      • Re: Re: Re: Metoděj 25.09.2013 08:09:18

        To je hloupost, pak všechno s česnekem chutná stejně. Takové maso na česneku nebo špenát s majoránkou bych těžko pozřel.

Celkový počet komentářů: 267
Nalezeno receptů: 267
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept