Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 504586x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 233
Uvařil jsem to (Recept vařilo 210 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
773 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1796 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 233
  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    • Re: jarda 04.11.2013 19:55:35

      Pane Petriceku, je vidět že jste hloupý Slovák, který v životě
      nevařil guláš. Raději drž hubu Ty debile.

      • Re: Re: Karfik 29.10.2014 16:02:25

        Guláš má tolik variant, jako je kuchařů.
        To co napsal Petříček, je víceméně pravda, ale je jasné že si každý bude obhajovat právě ten svůj "nejlepší" guláš.
        Pokud se chceme bavit o pravém guláši, tak se musíme bavit o hovězím mase, dělaném na cibuli a kořeněném paprikou. Nic víc, nic míň. Ostatní jsou už jen parodie.
        Jardo, píšete o hloupém Slovákovi. Hloupý jste vy. A ještě k tomu debil. Mimochodem, guláš se k nám dostal z Maďarska právě přes Slovensko a právě na Slovensku se vaří mnohem lepší guláše než v Čechách.
        Tím je jasné, že vepřový guláš je jen zkurvenina od originálu, hovězího guláše.

    • Re: misak 08.01.2014 10:00:41

      Víš co ? - ty si vař ty svoje psy a kočky jak chceš.Tady je recept jak to vaří mash.
      A nijaký čechůň tě nenutí to vařit a tvoji držku to jíst.

    • Re: mr0ud 20.10.2013 13:21:41

      jaks napsal "správnej" guláš,tak jde vidět,že za tebe asi fakt vaří maminka........

    • Re: mr0ud 20.10.2013 13:11:16

      myslíš,že v hospodě ti budou zahušťovat guláš chlebem?z kama si?

    • Re: misak 06.08.2013 15:50:33

      To co píšeš je recepta psa.Ale asi jste tak doma naučení.

    • Re: Ester 12.10.2013 19:29:48

      Ten recept se mi líbí a určitě to bude výborný guláš!Nelíbí se mi některé invektivy. Tady se bavíme o vaření. Každý vaří to samé jídlo stokrát jinak. Jestli se někomu nějaký recept nelíbí, nemusí si to doma vařit, ani nikoho urážet.

    • Re: karin 05.03.2013 12:53:07

      Můj tatínek, který vařil báječně, vždy říkal, že není dobré co je dobré, ale co komu chutná. My považujeme za absolutní hnus do guláše majoránku. Tu dávají kuchaři, co chtějí zamaskovat zasmrádlé maso.

Celkový počet komentářů: 233
Nalezeno receptů: 233
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept