Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 780906x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 270
Uvařil jsem to (Recept vařilo 239 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
931 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Výborný gulášek
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš se třemi knedlíky, takže DIETNÍ!

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 2136 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 270
  • MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST! :--)) Raděnka :-) 14.11.2016 20:06:31

    dělala jsem vepřový guláš poprvé a tenhle byl VYNIKAJÍCÍ! :--)) za mě velká spokojenost, super recept.. jednoduchý a VÝBORNÝ prostě! :--) moc děkuji! určitě udělám tento gulášek zase! :--)) dávám palec hore! B-)

  • Dobrý a za půl hodiny charrid 08.11.2016 21:08:29

    Tak jsem jel podle receptu jenomže místo hodinu a půl jsem to dělal 20 minut v papiňáku. Zahustil jsem Knor jíškou jinak žádné jiné změny vyšlo to perfektní, lepší než hospoda. Jo ten papiňák jsem upravil na tlak 1atm místo obvyklého 0,7 takže teplota asi 130°C.

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Fnk 06.10.2016 16:56:00

    Naprosto super,opravdu vyborne. Udelal jsem k tomu knedlik.Diky za recept.

  • Ano. Karel P. 21.06.2016 09:44:33

    Vynikající gulášek. Díky za recept.

  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    • Re: mrak 28.05.2016 12:18:32

      Petricek petricek to není guláš ale perkelt.Si pamatuj!!!!

    • Re: Kočí 15.04.2016 20:31:36

      Běž se konečně vyzvracet hlupáku.

    • Re: karin 05.03.2013 12:53:07

      Můj tatínek, který vařil báječně, vždy říkal, že není dobré co je dobré, ale co komu chutná. My považujeme za absolutní hnus do guláše majoránku. Tu dávají kuchaři, co chtějí zamaskovat zasmrádlé maso.

    • Re: julek 19.01.2015 11:52:21

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

Celkový počet komentářů: 270
Nalezeno receptů: 270
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

  • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




přidat nový recept