Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 492354x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 230
Uvařil jsem to (Recept vařilo 209 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2990 běžně 105000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
761 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1782 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2721 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 230
  • Strašné! Klothylda 13.04.2014 15:26:23

    Dostat tuhle prasárna v hospodě, pak opravdu vraždím. Ani se nedivím, že je náš národ tlustší a tlustší, když se vaří podle kdejaké mimibazarnice její šlichty, kterými se neštítí na krmit ani vlastní děti. Hospodský se to prosím jmenuje proč, když to s postupem i surovinami dle normální kuchařky, natož nějaké normové nemá zbláznil společného? Proč si ale dát práci s octovou přípravou, když se tam dají nafrkat protlaky atd, vývar, to už je vrchol prasárenství! Co je to jinak za módu, už tak zmrskané jídlo zahuštovat? Aby vypadalo, že je toho víc, hutnější? Kdyby autorka někdy v životě potkala poctivý recept analýzy guláš, věděla by, že zahušťování není potřeba! A prosím, nevymlouvejme se tu na děti, čas atd! Jinak, vy co tu tleskáte? To vám není líto ani toho masa? I když je pravda, že je dnes moderní Babica a kdejaké čuně holt může posuzovat i zdravotně závadná jídla

    • Re: Strašné! Klara123321 05.09.2014 13:31:42

      Klothylda
      Vy musite byt pekne zakomplexovana slepice.Musim rict ze ano tento gulas je jakoby varil pejsek s kocickou.Ale nemuzete soudit neco co jste neochutnala!Vy vite taky hovno co dostanete v hospode na talir.Pokud nejste vyuceny kuchar.Ja napriklad ano tak nemate ani paru o postupu!Tak budte tak laskava a misto drzeho kritizovani si bezte uvarit Vas super gulasxDDD

    • Re: Strašné! abraxas 12.07.2014 07:24:10

      pro vás doporučuji nejíst v hospodě a tudíž ani nekritizovat.jde vidět,že jste nikdy v hospodě nevařila.jestliže vaříte podle norem i doma,tak věřím,že jste pořád svobodná......

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš tak tohle ne 22.08.2014 22:08:24

    Takovej mrdec :-D

  • Hospodský vepřový guláš smejjkal 04.08.2014 13:08:30

    Tak v této majdě neni dodržen žádný technologický postup. Tuto majdu vařil snad kuchařský diletant nebo snad Pejsek s Kočičkou...

  • guláš pepíno 01.08.2014 17:45:54

    moc dobrý ta klothylda je na zdravé vyživě ,nebo co???

    • Re: guláš paxvobiscum 01.08.2014 20:26:29

      několikrát jsem si přečetl recept a příspěvek Klothyldy - musím ji dát za pravdu.
      Zahustit guláš moukou rozkvedlanou ve vodě (tzv. Amerikou), přidat kostku bujónu a protlak dát až po zalití vodou je vrchol ignoranství a žádný poctivě vyučený kuchař to neudělá;
      Rovněž maso se musí pořádně orestovat, aby se zatáhlo a paprika se přidává až po vysmahnutí na tuk;
      žádný olej ale pouze a pouze sádlo, v případě potřeby zahustit kouskem, na malé kostičky nakrájené, střídky chleba;
      protlak se restuje na tuku, aby ztratil kyselost, tudíž se nedává po zalití vodou

  • guláš pepíno 01.08.2014 16:42:55

    jen malou dromnost pání KLOTHYLDO odeber te se do 22 století tam vám bude lépe neoptěžujte lidi ..normální naschle žijte zdravě a vařte si podle svého

  • Hospodský vepřový guláš matejovic 31.07.2014 14:55:43

    Je to výborný recept,vařil jsem ho víckrát a ja do něj přidávám sušené houby.

  • úprava TFJester 30.06.2014 12:30:44

    Nedával jsem bobkový list a rajčatový protlak a cibule bylo víc než masa. Zahušťoval jsem chlebem a moc jsme si pochutnali.

Celkový počet komentářů: 230
Nalezeno receptů: 230
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Nedostatek železa v těhotenství - jaké potraviny doplnit?

    Nedostatek železa v těhotenství - jaké potraviny doplnit?

    Během těhotenství značně stoupají nároky našeho organismu na příjem železa, vápníku, zinku a hořčíku. Při nedostatku železa těhotné ženy vzniká anémie, která s sebou nese určitá zdravotní rizika. Jak železo přirozeně doplnit? Které potraviny zařadit do jídelníčku, abychom tělo dostatečně zásobili?

  • Císařský řez - historie a současnost

    Císařský řez - historie a současnost

    Císařský řez je porodnická operace, při níž je dítě chirurgicky vyjmuto z dělohy matky pomocí otevření břišní stěny. Tato operace se stává nejčastěji prováděnou operací vůbec. U nás se tímto způsobem narodí každé páté dítě, přestože české zdravotnictví zatím neuznává možnost provedení císařského řezu pouze v důsledku přání matky.




přidat nový recept