Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 558767x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 245
Uvařil jsem to (Recept vařilo 216 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 269 běžně 1799 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
805 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1904 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 245
  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Monika 27.03.2015 12:46:36

    Dneska budu zkoušet Váš guláš a jistě bude fajn,díky.

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Peter 30.01.2015 11:14:07

    EŠTE že ste tu diskusiu zvrhli na národnostnú otázku. Nechcem sa zvrhnúť na vašu úroveň len si myslím o vás svoje. Bohužiaľ pán Rebríček ma pravdu o tom guláši. Samozrejme vy si zo môžete variť po svojom, len treba zobrať na vedomie aj názor druhého, a nie ho hneď urážať.. on tam nič o čechoch nič nenapísal, takže sa čudujem vašim reakciám, ale to asi bude v niečom inom. Keď ukażete ten svoj recept nejakému vášmu poľovníkovy verím že dá za pravdu Petrickovy a nie vám. Ale podstatné je ze vam ten váš guláš chuti , na niečom inom nezáleží. Zdravim všetkých normálnych ľudí ktorý vedia prijať aj názor iného. A je jedno či je to Čech alebo Slovák

  • Tlakový hrnec broskvi 20.01.2015 15:01:10

    Píšete, že maso by se mělo dusit zhruba 1,5hodiny.
    Mohu se zeptat, jak dlouho by asi to trvalo v tlakovém hrnci?
    Děkuji za radu.

  • guláš alenab 20.01.2015 08:29:03

    jsem uvařila téměř podle receptu - jen cibule jsem osmažila polovinu a druhou polovinu dala až na orestované maso. Pro zvýraznění chuti jsem přidala Bohatou šťávu Knorr na tmavá masa - 1 kelímek, Díky cibuli jsem tentokrát nemusela guláš zahušťovat, ale pokud je potřeba, zahušťuji tmavou instantní jíškou Knorr.

  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    • Re: julek 19.01.2015 11:52:21

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

    • Re: Martin 27.12.2014 08:14:27

      No pan petříček je očividně dobrej "lojza", pokud má pořebu házet machry a mektat něco o guláších, má napsat vlastní recept.. Jak se vlastně tak "znalej" kuchař dostal na tyhle stránky...je to jednoduchý..neumí guláš uvařit, tak hledal recept. A my češi sme taky pěkný kokoti, když vás hnedka dokáže vytočit takovej ňouma a začnete se tu hádat :D Každopádně guláš podle tohohle receptu vařím pokaždý a pokud ho eště uděláte na kamnech, nebo v kotlíku, kde ho ovoní trocha toho kouře, řeknu vám, že tenhle recept je nejlepší, co sem kdy vařil. No však o tom vypovídá i průměr hodnocení z 752lidí celkem skoro 5 hvězdiček..není se o čem hádat:) takže skláním poklonu autorovi receptu a přeju vám, čechům i slovákům, dobrou chuť!:)

    • Re: bery 22.12.2014 18:09:07

      este ze slovenske lidi neberu vazne.. ty jejich nazory a nesmysly co vypousti jsou tragicky

Celkový počet komentářů: 245
Nalezeno receptů: 245
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Čaj Matcha je stoprocentní zelený čaj (až desetkrát silnější než klasický zelený čaj) rozemletý na jemný prášek bez obsahu barviv, konzervačních látek a jiných přísad. Výroba čaje Matcha je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Má výrazné detoxikační účinky a urychluje metabolismus. Pozitivních účinků má ovšem mnohem více!

  • Střevní chřipka - jak se bránit?

    Střevní chřipka - jak se bránit?

    Každý z nás to někdy zažil - zvracení, průjem, žaludeční křeče, bolest hlavy, bolest svalů, zvýšená teplota. Přijde to bez předchozích náznaků a během několika málo hodin nás to srazí na kolena. Záchodová mísa se dočasně stane naším nejvěrnějším přítelem. Říkáme tomu střevní chřipka (žaludeční viróza), ale odborně je toto onemocnění nazýváno virová gastroenteritida.




přidat nový recept