Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 480853x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 223
Uvařil jsem to (Recept vařilo 207 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3999 běžně 49998 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
755 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1746 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2718 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 223
  • Strašné! Klothylda 13.04.2014 15:26:23

    Dostat tuhle prasárna v hospodě, pak opravdu vraždím. Ani se nedivím, že je náš národ tlustší a tlustší, když se vaří podle kdejaké mimibazarnice její šlichty, kterými se neštítí na krmit ani vlastní děti. Hospodský se to prosím jmenuje proč, když to s postupem i surovinami dle normální kuchařky, natož nějaké normové nemá zbláznil společného? Proč si ale dát práci s octovou přípravou, když se tam dají nafrkat protlaky atd, vývar, to už je vrchol prasárenství! Co je to jinak za módu, už tak zmrskané jídlo zahuštovat? Aby vypadalo, že je toho víc, hutnější? Kdyby autorka někdy v životě potkala poctivý recept analýzy guláš, věděla by, že zahušťování není potřeba! A prosím, nevymlouvejme se tu na děti, čas atd! Jinak, vy co tu tleskáte? To vám není líto ani toho masa? I když je pravda, že je dnes moderní Babica a kdejaké čuně holt může posuzovat i zdravotně závadná jídla

    • Re: Strašné! abraxas 12.07.2014 07:24:10

      pro vás doporučuji nejíst v hospodě a tudíž ani nekritizovat.jde vidět,že jste nikdy v hospodě nevařila.jestliže vaříte podle norem i doma,tak věřím,že jste pořád svobodná......

  • úprava TFJester 30.06.2014 12:30:44

    Nedával jsem bobkový list a rajčatový protlak a cibule bylo víc než masa. Zahušťoval jsem chlebem a moc jsme si pochutnali.

  • Dobrůtka Otto Zemek 12.06.2014 11:16:04

    Právě ho jíme, přesně podle receptu, veliká dobrota !!

    Doporučuji !!!!!!!!!!!!!!

  • hospodský vepřový gulaš florian61 06.06.2014 06:22:56

    guláš je výborný a ta paní co ho kritizuje at ho nejí a udělá si ho podle svého

  • hospotský vepřový guláš Prochaj 13.05.2014 16:45:17

    Konečně vonavoučkej chutnej gulášek,nemá chybu.Ty moderny co dneska někdo dělá toje hruza ,pomalu jako rajsko gulaš.Za recept hospotský guláš dávám zlatou hvězdičku.

  • hospocký guláš Pavla 16.04.2014 18:29:36

    je výborný nic bych na něm neměnila

  • fox
    Docela humus fox 14.04.2014 07:02:06

    A k čemu je ten bobkový list a celé nové koření? To tam vůbec nepatří. Jo a smaží se na sádle a ne na nějakém smradlavém oleji!

  • Jarda Klothylda 13.04.2014 15:29:37

    Za to mistři od nás s vaším jazykem a slovníkem nám dělají reklamu! Jestli takhle vaříte doma, slovo guláš byste si neměli brát do úst!

  • Velice chutný! Vřele doporučuji...vaříte sice 2 hodiny, ale vyplatí se to.

Celkový počet komentářů: 223
Nalezeno receptů: 223
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




přidat nový recept