Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 747682x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 267
Uvařil jsem to (Recept vařilo 236 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3490 běžně 5400 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
919 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Výborný gulášek

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 2107 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 267
  • Ano. Karel P. 21.06.2016 09:44:33

    Vynikající gulášek. Díky za recept.

  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    • Re: mrak 28.05.2016 12:18:32

      Petricek petricek to není guláš ale perkelt.Si pamatuj!!!!

    • Re: Kočí 15.04.2016 20:31:36

      Běž se konečně vyzvracet hlupáku.

    • Re: karin 05.03.2013 12:53:07

      Můj tatínek, který vařil báječně, vždy říkal, že není dobré co je dobré, ale co komu chutná. My považujeme za absolutní hnus do guláše majoránku. Tu dávají kuchaři, co chtějí zamaskovat zasmrádlé maso.

    • Re: julek 19.01.2015 11:52:21

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

      • Re: Re: Jarouš 30.03.2013 15:18:43

        Tak s tímto názorem jsem se ještě nesetkal, že by se majoránkou v guláši maskovalo zasmrádlé maso. Ono platí, až na nějaké výjímky - kam česnek, tam trocha majoránky.

    • Re: Martin 27.12.2014 08:14:27

      No pan petříček je očividně dobrej "lojza", pokud má pořebu házet machry a mektat něco o guláších, má napsat vlastní recept.. Jak se vlastně tak "znalej" kuchař dostal na tyhle stránky...je to jednoduchý..neumí guláš uvařit, tak hledal recept. A my češi sme taky pěkný kokoti, když vás hnedka dokáže vytočit takovej ňouma a začnete se tu hádat :D Každopádně guláš podle tohohle receptu vařím pokaždý a pokud ho eště uděláte na kamnech, nebo v kotlíku, kde ho ovoní trocha toho kouře, řeknu vám, že tenhle recept je nejlepší, co sem kdy vařil. No však o tom vypovídá i průměr hodnocení z 752lidí celkem skoro 5 hvězdiček..není se o čem hádat:) takže skláním poklonu autorovi receptu a přeju vám, čechům i slovákům, dobrou chuť!:)

      • Re: Re: Re: Metoděj 25.09.2013 08:09:18

        To je hloupost, pak všechno s česnekem chutná stejně. Takové maso na česneku nebo špenát s majoránkou bych těžko pozřel.

Celkový počet komentářů: 267
Nalezeno receptů: 267
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept