Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 536498x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 243
Uvařil jsem to (Recept vařilo 216 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
797 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1876 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 243
  • Tlakový hrnec broskvi 20.01.2015 15:01:10

    Píšete, že maso by se mělo dusit zhruba 1,5hodiny.
    Mohu se zeptat, jak dlouho by asi to trvalo v tlakovém hrnci?
    Děkuji za radu.

  • guláš alenab 20.01.2015 08:29:03

    jsem uvařila téměř podle receptu - jen cibule jsem osmažila polovinu a druhou polovinu dala až na orestované maso. Pro zvýraznění chuti jsem přidala Bohatou šťávu Knorr na tmavá masa - 1 kelímek, Díky cibuli jsem tentokrát nemusela guláš zahušťovat, ale pokud je potřeba, zahušťuji tmavou instantní jíškou Knorr.

  • Petricek 05.01.2013 18:33:19

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    • Re: julek 19.01.2015 11:52:21

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

    • Re: Martin 27.12.2014 08:14:27

      No pan petříček je očividně dobrej "lojza", pokud má pořebu házet machry a mektat něco o guláších, má napsat vlastní recept.. Jak se vlastně tak "znalej" kuchař dostal na tyhle stránky...je to jednoduchý..neumí guláš uvařit, tak hledal recept. A my češi sme taky pěkný kokoti, když vás hnedka dokáže vytočit takovej ňouma a začnete se tu hádat :D Každopádně guláš podle tohohle receptu vařím pokaždý a pokud ho eště uděláte na kamnech, nebo v kotlíku, kde ho ovoní trocha toho kouře, řeknu vám, že tenhle recept je nejlepší, co sem kdy vařil. No však o tom vypovídá i průměr hodnocení z 752lidí celkem skoro 5 hvězdiček..není se o čem hádat:) takže skláním poklonu autorovi receptu a přeju vám, čechům i slovákům, dobrou chuť!:)

    • Re: bery 22.12.2014 18:09:07

      este ze slovenske lidi neberu vazne.. ty jejich nazory a nesmysly co vypousti jsou tragicky

    • Re: mr0ud 20.10.2013 13:21:41

      jaks napsal "správnej" guláš,tak jde vidět,že za tebe asi fakt vaří maminka........

      • Re: Re: Bobicca 13.12.2014 12:24:38

        Ano nejlepší guláš je ten co Ti chutná ne tak úplně jak ho připravíš když Ti zalepím oči a dám ti ochutnat výborný guláš ať už je z čeho koliv nepohrdneš a když jsi hlupák a třeba se poo... tvá volba ale tím co tu píšeš ze sebe děláš jen hlupáka , udělej si svůj recept a dej ho sem SLOVÁK a já ho vyskouším není problém , ale dokud tu někdo dává svůj guláš neser se do něj když ti nechutná nejez ho a neser se do lidí co sem dávají levné věci pro lidi co si nemoohou dovolit dělat guláš ze svíčkové . Ukončuji tuto konverzaci neboť jsem nasraný jak prasátko v lese :D . Všem ostatním přeji krásný dny a Vánoční svátky vše nej v novém roce

Celkový počet komentářů: 243
Nalezeno receptů: 243
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Krásné zuby jsou naší vizitkou, a nejen proto bychom měli dbát na správnou hygienu, ale i dodržovat pár zásad, díky kterým nebudou ztrácet na své bělosti. Kromě metod bělení u zubního lékaře existují i domácí triky, jak dodat svému úsměvu na zářivosti.

  • Narkóza u dětí - trauma, zátěž, nebo zbytečné obavy?

    Narkóza u dětí - trauma, zátěž, nebo zbytečné obavy?

    Čeká vaše dítě operace? Pak se určitě těžko bráníte obavám a na mysli vám vyvstanou nejrůznější otázky. Jak dítě zvládne pobyt v nemocnici? Jak zvládne odloučení? Bude mít po operaci bolesti? Jak bude snášet celkovou anestezii? A znamená celková anestezie pro dítě nějaké riziko?




přidat nový recept