Hospodský vepřový guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 455997x
Recept na pikantní vepřový guláš.
Komentáře receptu 218
Uvařil jsem to (Recept vařilo 207 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

autor receptu:

Hospodský vepřový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
733 hlasujících
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Mexický vepřový hospodský guláš s rýží
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Hospodský vepřový guláš
  • Recept Hospodský vepřový guláš - Takto dopadl můj guláš, znám lepší, ale byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Hospodský vepřový guláš

Recept se nachází v 1702 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3820 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 218
  • hospocký guláš Pavla 16.04.2014 18:29:36

    je výborný nic bych na něm neměnila

  • fox
    Docela humus fox 14.04.2014 07:02:06

    A k čemu je ten bobkový list a celé nové koření? To tam vůbec nepatří. Jo a smaží se na sádle a ne na nějakém smradlavém oleji!

  • Jarda Klothylda 13.04.2014 15:29:37

    Za to mistři od nás s vaším jazykem a slovníkem nám dělají reklamu! Jestli takhle vaříte doma, slovo guláš byste si neměli brát do úst!

  • Strašné! Klothylda 13.04.2014 15:26:23

    Dostat tuhle prasárna v hospodě, pak opravdu vraždím. Ani se nedivím, že je náš národ tlustší a tlustší, když se vaří podle kdejaké mimibazarnice její šlichty, kterými se neštítí na krmit ani vlastní děti. Hospodský se to prosím jmenuje proč, když to s postupem i surovinami dle normální kuchařky, natož nějaké normové nemá zbláznil společného? Proč si ale dát práci s octovou přípravou, když se tam dají nafrkat protlaky atd, vývar, to už je vrchol prasárenství! Co je to jinak za módu, už tak zmrskané jídlo zahuštovat? Aby vypadalo, že je toho víc, hutnější? Kdyby autorka někdy v životě potkala poctivý recept analýzy guláš, věděla by, že zahušťování není potřeba! A prosím, nevymlouvejme se tu na děti, čas atd! Jinak, vy co tu tleskáte? To vám není líto ani toho masa? I když je pravda, že je dnes moderní Babica a kdejaké čuně holt může posuzovat i zdravotně závadná jídla

  • Velice chutný! Vřele doporučuji...vaříte sice 2 hodiny, ale vyplatí se to.

  • Možnost úpravy Lubor 04.04.2014 01:01:45

    U vepřového guláše, který se vaří zpravidla kratší dobu než hovězí guláš, nemusí dojít k úplnému rozvažení cibule, i když je jemně nasekaná. Ta potom plave na hladině. Před zahuštěním lze plovoucí kousky cibule sebrat cedníkem do připravené nádoby a v té tuto hmotu rozmixovat tyčovým mixerem. Celé to zpět nalít go hrnce s gulášem. Částečně to guláš i zahustí a nemusí se potom tolik zahušťovat jinými ingrediencemi.

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš petr 28.03.2014 18:41:13

    guláš je výborný

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Ajka 12.02.2014 12:35:40

    Guláš je výborný. Vařím ho ráda, chutná celé rodině. Někdy občas přidám fazole pro zpestření. Ale každému jak chutná ;)

  • Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš Kristína 02.02.2014 20:41:02

    A na zítra je uvařeno....je výborný,jen jsem nedávala bujon,ale co chuť to názor a protlak také nebyl a ničemu to nevadí :)

Celkový počet komentářů: 218
Nalezeno receptů: 218
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept