Honzovy buchty z ranečku

1 h 30 min | moučník | 10 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5256x
Recept na kynuté tvarohové buchty pohádkové chuti.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Do třetiny vlažného mléka s trochou cukru a mouky přidáme kvasnice a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, žloutek, sůl, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dobře propracujeme. Těsto poprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme cca na 45 minut na teplé místo vykynout.

Na náplň smícháme tvaroh s cukrem podle chuti, pudinkovým práškem a žloutkem promícháme a opatrně přidáváme tuhý sníh z bílku.

Dobře vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky podle toho, jak chceme mít velké buchty, cca 18 - 20 kousků. Každý kousek roztáhneme prsty, naplníme tvarohem a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného plechu spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem kolem dokola, aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty potřeme i z vrchní strany.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 5 minut a potom teplotu snížíme na 160 °C. Pokud nám buchty z vrchní strany příliš hnědnou, můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme cca 30 - 35 minut.

Hotové Honzovy buchty z ranečku vyklopíme a pocukrujeme.

Richard Novák autor receptu:

Honzovy buchty z ranečku

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Honzovy buchty z ranečku byl 29.01.2016 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,5
skvělý recept
39 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Honzovy buchty z ranečku

Recept se nachází v 84 kuchařkách
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 53 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB
LUBOŠ
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB 549 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Honzovy buchty z ranečku

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Honzovy buchty z ranečku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept