Honzovy buchty do uzlíčku

2 h 30 min | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 729x
Recept na tradiční buchty se švestkovými povidly.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml mléka, přidáme lžičku cukru a promícháme. Počkáme, až se objeví bubliny.

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, zbytek cukru, žloutek, vychladlé máslo se sádlem a vzešlé droždí. Postupně přidáváme zbylé mléko a vypracujeme měkké těsto. Poprášíme moukou a necháme hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů.

Z těsta vytvarujeme buchty, které naplníme povidly. V pekáči pak rozehřejeme máslo se sádlem, buchty v něm ze všech stran smočíme a vyskládáme spojem dolů do řad.

Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Honzovy buchty necháme v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a potom je dáme do trouby. Po 10 minutách trochu snížíme teplotu a buchty 10 - 15 minut dopékáme. Ještě horké buchty pokropíme rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody.

Honzovy buchty do uzlíčku po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat k snídaní nebo svačině.

Moravanda autor receptu:

Honzovy buchty do uzlíčku

Počet přidaných receptů: 137

Ingredience

na porce
Vaše cena 3350 běžně 8816 Kč sleva 62 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Honzovy buchty do uzlíčku

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Sladké dobrůtky.
Moravanda
Sladké dobrůtky. 32 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
kailmija
Buchty, záviny, vánočky 115 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Honzovy buchty do uzlíčku

Přidat příspěvek k receptu Honzovy buchty do uzlíčku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept