Holandský řízek

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 679472x
Recept na smažený řízek. Tentokrát ze sekaného bůčku a sýra. Řízek doporučuji s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 36 lidí)


Postup přípravy receptu

Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.

Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.

Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.

Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.

V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.

autor receptu:

Holandský řízek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
353 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Holandský řízek

Recept se nachází v 453 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandský řízek

Celkový počet komentářů u receptu: 32
  • Petra 30.12.2011 16:05:51

    Hmm, možná dobré, ale holandský řízek se říká řízku, který je z mletého masa vepřové+ hovězí, čili tzv mix a k tomu masu přidáváme sýr...

    • Re: kagot 05.01.2013 22:47:13

      Ano máte pravdu. Nevím proč je tomu tak, ale lidé si bohužel (jako ovce) pletou smažený řízek ze sýrem (viz normy) a holandský řízek. (Někteří - dokonce i profesionální kuchaři takto "zasvěceně" hovoří). Rozdíl mezi těmito dvěmi jídly je ten, že při přípravě Holandského řízku se použije tzv.mix (cca 30%mix- aby to nebylo drahé.... jinak doporučuji 50-ti% mix). Cibule je diskutabilní - vzhledem ke směřování ke karbanátku s použitím majoránky.
      Takže Holandský řízek obecně - není v normách !! Je se připravuje s použitím hovězího masa !!!! a je zásadně bez použití muškátového oříšku !!!!! a majoránky.
      Zde na tomto vláknu se hovoří pouze o smaženém řízku ze sýrem.!!!!
      Děkuji ovčani.

    • Re: Petr Fuchs 19.06.2015 11:32:51

      Nemáte pravdu, originál je tento - bůček, a muškátový květ nebo ořech. jinak je to normální karbanátek. Stačí se podívat do starých norem na vaření

    • Re: Dáša 20.08.2013 09:50:18

      Ne,holandský řízek je z bůčku!!A ten pán z Francie má pravdu.

Celkový počet komentářů: 32
Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Holandský řízek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept