Holandský řízek

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 685034x
Recept na smažený řízek. Tentokrát ze sekaného bůčku a sýra. Řízek doporučuji s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 37 lidí)


Postup přípravy receptu

Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.

Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.

Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.

Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.

V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.

autor receptu:

Holandský řízek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
354 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Holandský řízek

Recept se nachází v 454 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandský řízek

Celkový počet komentářů u receptu: 32
  • Petra 30.12.2011 16:05:51

    Hmm, možná dobré, ale holandský řízek se říká řízku, který je z mletého masa vepřové+ hovězí, čili tzv mix a k tomu masu přidáváme sýr...

    • Re: kagot 05.01.2013 22:47:13

      Ano máte pravdu. Nevím proč je tomu tak, ale lidé si bohužel (jako ovce) pletou smažený řízek ze sýrem (viz normy) a holandský řízek. (Někteří - dokonce i profesionální kuchaři takto "zasvěceně" hovoří). Rozdíl mezi těmito dvěmi jídly je ten, že při přípravě Holandského řízku se použije tzv.mix (cca 30%mix- aby to nebylo drahé.... jinak doporučuji 50-ti% mix). Cibule je diskutabilní - vzhledem ke směřování ke karbanátku s použitím majoránky.
      Takže Holandský řízek obecně - není v normách !! Je se připravuje s použitím hovězího masa !!!! a je zásadně bez použití muškátového oříšku !!!!! a majoránky.
      Zde na tomto vláknu se hovoří pouze o smaženém řízku ze sýrem.!!!!
      Děkuji ovčani.

    • Re: Petr Fuchs 19.06.2015 11:32:51

      Nemáte pravdu, originál je tento - bůček, a muškátový květ nebo ořech. jinak je to normální karbanátek. Stačí se podívat do starých norem na vaření

    • Re: Dáša 20.08.2013 09:50:18

      Ne,holandský řízek je z bůčku!!A ten pán z Francie má pravdu.

Celkový počet komentářů: 32
Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Holandský řízek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept