Holandský řízek

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 487427x
Recept na smažený řízek. Tentokrát ze sekaného bůčku a sýra. Řízek doporučuji s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 32 lidí)


Postup přípravy receptu

Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.

Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.

Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.

Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.

V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.

autor receptu:

Holandský řízek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,9
dobrý recept
314 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Holandský řízek

Recept se nachází v 404 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandský řízek

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • Holandsky rizek jeff 12.09.2014 10:19:29

    Jak by rekl pan babica kdyz nemate veprove,dejte tam hovezi a nebo neco jineho ,co mate doma,treba parek.Dobrou chut!

  • Petra 30.12.2011 16:05:51

    Hmm, možná dobré, ale holandský řízek se říká řízku, který je z mletého masa vepřové+ hovězí, čili tzv mix a k tomu masu přidáváme sýr...

    • Re: kagot 05.01.2013 22:47:13

      Ano máte pravdu. Nevím proč je tomu tak, ale lidé si bohužel (jako ovce) pletou smažený řízek ze sýrem (viz normy) a holandský řízek. (Někteří - dokonce i profesionální kuchaři takto "zasvěceně" hovoří). Rozdíl mezi těmito dvěmi jídly je ten, že při přípravě Holandského řízku se použije tzv.mix (cca 30%mix- aby to nebylo drahé.... jinak doporučuji 50-ti% mix). Cibule je diskutabilní - vzhledem ke směřování ke karbanátku s použitím majoránky.
      Takže Holandský řízek obecně - není v normách !! Je se připravuje s použitím hovězího masa !!!! a je zásadně bez použití muškátového oříšku !!!!! a majoránky.
      Zde na tomto vláknu se hovoří pouze o smaženém řízku ze sýrem.!!!!
      Děkuji ovčani.

    • Re: Dáša 20.08.2013 09:50:18

      Ne,holandský řízek je z bůčku!!A ten pán z Francie má pravdu.

    • Re: Luke 28.03.2012 16:51:39

      (Hmm, možná dobré, ale holandský řízek se říká řízku, který je z mletého masa vepřové+ hovězí, čili tzv mix a k tomu masu přidáváme sýr...)
      Inu neříká, do Holadského řízku žádné hovězí nepřijde...

  • holandský řízek gernes (tecka) d 29.12.2013 12:42:30

    Tak jsem se do toho pustil, sice jsem neměl muškátový květ, ale zkusil jsem do toho zabalit celý syreček, povedlo se a bylo to dobré

  • Zaujal mne komentář pána z Francie. Holandský řízek podle jeho rad už mám v záložkách a díky za něj! Maminka je dělávala, jen vůbec netuším jak a byly výborné!Zkusím, zkusím!:-)

  • Výborné Petra 05.11.2013 23:13:22

    Holandský řízek jen z vepřového, dávam půl kila, cca 150 ml mléka, vejce, spojit s hmotou, hodinu do lednice, pak zamíchat 200 g strouhaného sýra, dochutit solí a pepřem, obalit a je to naprosto vynikající. Já mám ráda i s tatarkou a bramborem či bramborovou kaší. A hlavně ne z hovězího ... jen vepřové.

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Holandský řízek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept