Holandské červené zelí

2 hod | příloha | 4 porce | holandská kuchyně | recept zobrazen: 1046x
Voňavé červené zelí s hřebíčky, jablkem a brusinkami. Recept na dobrou přílohu k různým pokrmům.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a nakrájíme ho na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky.

Zelí zalijeme studenou vodou, necháme hodinu i déle máčet a scedíme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli s hřebíčky, přidáme zelí, nakrájené jablko a podle chuti 1 - 2 lžíci sušených brusinek, osolíme a opepříme. Zvolna dusíme 1,5 - 2 hodiny podléváme podle potřeby trochou hovězího vývaru nebo vody. Omáčku nakonec dochutíme lžičkou vinného octa.

Holandské červené zelí podáváme podle chuti k různým pokrmům.

veraricna autor receptu:

Holandské červené zelí

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Holandské červené zelí byl 13.12.2013 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
179 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Holandské červené zelí

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandské červené zelí

Přidat příspěvek k receptu Holandské červené zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept