Hlávkové zelí zapečené s klobásou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2991x
Recept na chutnou směs zelí, klobásy a slaniny.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, pikantní klobásu a okurku nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

K zelí přidáme sůl, kmín, trochu vody a podusíme. V pekáčku rozškvaříme na oleji drobně nakrájenou slaninu, osmahneme na ní cibuli a potom vmícháme scezené zelí, na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a okurky, rajčatový protlak, utřený česnek a nakonec nakrájené brambory.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a směs pečeme asi 30 minut.

Hlávkové zelí zapečené s klobásou podáváme s brambory nebo s chlebem.

Jiří Viktor K autor receptu:

Hlávkové zelí zapečené s klobásou

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hlávkové zelí zapečené s klobásou

Recept se nachází v 52 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hlávkové zelí zapečené s klobásou

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • pošmákl jsem si antonin 06.10.2014 18:39:04

    Udělal jsem vše tak jak je napsáno a udělal jsem dobře.Jen se zaprášilo.Díky za recept.

  • Ludmila
    Překvápko Ludmila 23.01.2013 16:52:20

    Recept je jednoduchý, rychlý a mňam! Je fakt, že mi cukala ruka to vše spojit vajíčkem, ale odolala jsem pokušení a dobře udělala! Recept je skvělý přesně takový, jaký je! :-)

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Hlávkové zelí zapečené s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept