Hejk s mrkvovým přelivem

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 1663x
Lehčí hlavní chod pro ty, co mají rádi ryby na všemožné způsoby.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V moždíři si rozdrtíme pepř, třtinový cukr, sůl a přelijeme Medovinu. Do vyšší, užší nádoby naskládáme na dno podkovy z Hejka. Přelijeme citronovou šťávou a částí marinády. Překryjeme na jemno nastrouhanou mrkví s kolečky cibule. Položíme další vrstvu Hejka a takto postupujeme dokud nám Hejk nedojde a poté mírně přelijeme olivovým olejem. Vše uložíme do lednice na minimálně 60 minut (lépe přes noc).

Do širšího hrnce dáme jeden hrnek rýže, osolíme, přidáme špetku Kari koření (dle chuti každého) a špetku Muškátového oříšku (pokud jej dáte moc tak rýže zhořkne). Zalijeme dvěma hrnky vody, přivedeme k varu a vaříme s nedoklopenou pokličkou dokud se voda nevyvaří. Poté sundáme z ohně, přiklopíme pokličkou a necháme dojít.

Během vaření rýže si z marinády vyndáme Hejka. Mrkev, plátky cibule a marinádu necháme zatím stranou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a necháme zeslkovatět. Naskládáme do pánve podkovy Hejka. Ztlumíme plamen a počkáme dokud Hejk nezačne bělat až na povrch, poté otočíme a pečeme min. 5 minut.

Po upečení, Hejka vyndáme z pánve a odložíme stranou. Výpek na pánvi zaprášíme hladkou moukou a opražíme. Přidáme Zbytek marinády s mrkví a cibulí. Promícháme a přilijeme hrnek vody. Necháme projít varem a poté vypneme.

Na talíř nandáme rýži, podkovy Hejka a přelijeme mrkvovým přelivem.

autor receptu:

Hejk s mrkvovým přelivem

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hejk s mrkvovým přelivem

Recept se nachází v 11 kuchařkách
Vranis
Vranisovy pochoutky 4 recepty
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů
eulálie
Kocourova kuchařka 2305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hejk s mrkvovým přelivem

Přidat příspěvek k receptu Hejk s mrkvovým přelivem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept