Haše z hovězího masa

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 10375x
Recept na přípravu haše z mletého hovězího masa a slaniny.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Libové mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme sardelovou pastou a za stálého míchání opečeme na oleji. Podlijeme vínem a zakryté podusíme doměkka.

Starší housku nakrájíme na plátky a na 20 minut namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a umeleme spolu s tepelně upraveným hovězím masem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a orestujeme. Potom vmícháme umleté maso s houskou, syrové žloutky a ochutíme chilli kořením. Směs podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Nakonec vmícháme hrst nasekané petrželky.

Hovězí haše se slaninou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.

autor receptu:

Haše z hovězího masa

Počet přidaných receptů: 1235

Ingredience

na porce
Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Haše z hovězího masa

Recept se nachází v 67 kuchařkách
KDI
VARENIE 4304 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 65 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Haše z hovězího masa

Přidat příspěvek k receptu Haše z hovězího masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept