Haše z hovězího masa

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 22146x
Recept na přípravu haše z mletého hovězího masa a slaniny.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Libové mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme sardelovou pastou a za stálého míchání opečeme na oleji. Podlijeme vínem a zakryté podusíme doměkka.

Starší housku nakrájíme na plátky a na 20 minut namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a umeleme spolu s tepelně upraveným hovězím masem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a orestujeme. Potom vmícháme umleté maso s houskou, syrové žloutky a ochutíme chilli kořením. Směs podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Nakonec vmícháme hrst nasekané petrželky.

Hovězí haše se slaninou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Jarka-P autor receptu:

Haše z hovězího masa

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
31 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Haše z hovězího masa

Recept se nachází v 74 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 73 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Haše z hovězího masa

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Na hase jsem poprve narazil v nasem eurestu. Jidlo me zaujalo a ptal jsem kuchare na recept. Zapomnel jsem ho a dneska jsem si nasel na tomto serveru a musim, ze nam moc chutnalo.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Haše z hovězího masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept