Haše z hovězího masa

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 11523x
Recept na přípravu haše z mletého hovězího masa a slaniny.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Libové mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme sardelovou pastou a za stálého míchání opečeme na oleji. Podlijeme vínem a zakryté podusíme doměkka.

Starší housku nakrájíme na plátky a na 20 minut namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a umeleme spolu s tepelně upraveným hovězím masem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a orestujeme. Potom vmícháme umleté maso s houskou, syrové žloutky a ochutíme chilli kořením. Směs podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Nakonec vmícháme hrst nasekané petrželky.

Hovězí haše se slaninou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.

autor receptu:

Haše z hovězího masa

Počet přidaných receptů: 1324

Ingredience

na porce
4,8
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Haše z hovězího masa

Recept se nachází v 69 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 69 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Haše z hovězího masa

Přidat příspěvek k receptu Haše z hovězího masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept