Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

20 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 206593x
Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).
Komentáře receptu 40
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

autor receptu:

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 21100 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
128 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Recept se nachází v 253 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4250 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
Katika
Katika 1119 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Celkový počet komentářů u receptu: 40
  • klany 23.05.2012 22:52:47

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

    • napříkad v troubě: http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburger/

      Burgr výborný, jen s drobným vylepšením. Sůl nepřidávám do masa ale dávám ho až na grilu, když se maso zatáhne. Díky tomu tam zůstane víc šťávy.

  • Mnaam Jitka 27.04.2014 17:57:54

    Tento recept muzu jen doporucit. Je vazne super a delam jej casto. Jen jsem si jej upravila tak, jak chutna nam doma. Do masove smesi zasadne patri v mlece namocena ale vyzdimana houska nebo rohlik, pro spojeni vejce a muze se zahustit strouhankou, aby dobre drzel pohromade. Korenim majorankou. Do bulky nakonec davam vymackane kysane zeli a horcici. Velmi jsme si oblibili i variantu s gothajem, nebo lancmitem, ktery opecu na oleji.

    • Re: Mnaam Janina 13.06.2014 22:57:04

      Mléko, strouhanka a majoránka??? :-D Vtipný je, že recept se jmenuje "Hamburger po americku aneb žádný karbanátek" a tohle, co píšete, jak je to skvělé, ale krapet jste to vylepšila, je karboš jak vyšitej :-)))))) Bože bože, předělávání tradičních jídel jiných zemí na české blafy nemá konce, karbo-hamburgerem počínaje a smetanovýma těstovinama alá Itálie, kde je takto nikdy nejí, konče.

  • Hrubost mleti Tomas 05.04.2014 13:28:36

    Osobne jsem take zastance maso nedochucovat. Kazdy to ma rad jinak a pokud je dobre maso, tak to nakonec chutna vsem. S bylinkami to chutna jenom vam a navsteva si netroufne to kritizovat. Co tady ale nikdo nezminil, tak je hrubost mleti masa. Doporucuje se velikost zrna 6.5 mm a mam vyzkousene, ze je to optimalni. Pokud maso namelete moc jemne, tak to pusti vsechnu stavu a neni dobry.

  • Burger Premio 02.10.2013 20:35:07

    Je vcelku jedno,jaké hovězí se použije,ale hlavně,aby v něm nebyly žádné šlachy. Může se použít,ale třeba i jehněčí. Důležité je, dobře maso ochutit a může se přidat i sekaná petrželka. Já nemám moc rád,když je maso propečené. Je potom příliš suché. Mnohem lepší je burgry grilovat tak,aby byly uprostřed hezky růžové,pak jsou krásně šťavnaté. Největší vychytávka je,když doprostřed masa zabalíte malý kousek bylinkového másla. Pokud jde o sýr,tak jedině chedar a samozřejmě housky lehce opéct. Hlávkový salát,bych určitě nedával. Mnohem lepší je např. ledový salát,ale,co si kdo do burgeru dá už záleží na chuti. Plátek dokřupava opečené slaniny je jedna z možností.

    • Re: Burger HH 16.03.2014 10:16:23

      nesmysl...žádné ochucování masa není potřeba. Na mase je nejkrásnější právě jeho přirozená chuť, která se u správného hamburgeru zvýrazní trochou soli a pepře. Nic víc. Přestaňte tam cpát ty svoje kořenící kreace. U masa je důležité, aby bylo z vyzrálého kusu trochu tučnějšího hovězího bez šlach - třeba krk.

  • Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek ja 09.03.2014 16:34:40

    S udivem jsem zjistila, ze tohle je asi jediny recept na tehle strance na hamburger... Palec nahoru..ostatni tam cpou to vajicko a divim se ,ze nepridavaji aj rozmoceny rohlik.

Celkový počet komentářů: 40
Nalezeno receptů: 40
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chromoterapie - léčení barvami

    Chromoterapie - léčení barvami

    Chromoterapie je alternativní léčebná metoda, která využívá k harmonizaci těla a duševního prostoru barvy a světlo. Mírní stres, celkově posiluje organismus, uvádí ho do klidu. Barvy i světlo na nás každodenně působí, ovlivňují naše nálady, pocity a energie, ovlivňují naše vnímání okolního světa, radosti, smutku a bolesti.

  • Pozor na pohlavní nemoci - bezpečný sex se vyplácí

    Pozor na pohlavní nemoci - bezpečný sex se vyplácí

    Léto je již v plném proudu a toto roční období s sebou vždy přináší zvýšené riziko pohlavních chorob. V létě se chováme více nezodpovědně a zapomínáme na pravidla bezpečného sexu - tedy minimálně na kondom. Ten chrání nejen před nechtěným otěhotněním, ale i před přenosem pohlavních chorob.




přidat nový recept