Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

20 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 281681x
Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).
Komentáře receptu 51
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

autor receptu:

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
153 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Recept se nachází v 298 kuchařkách
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Celkový počet komentářů u receptu: 51
  • Mnaam Jitka 27.04.2014 17:57:54

    Tento recept muzu jen doporucit. Je vazne super a delam jej casto. Jen jsem si jej upravila tak, jak chutna nam doma. Do masove smesi zasadne patri v mlece namocena ale vyzdimana houska nebo rohlik, pro spojeni vejce a muze se zahustit strouhankou, aby dobre drzel pohromade. Korenim majorankou. Do bulky nakonec davam vymackane kysane zeli a horcici. Velmi jsme si oblibili i variantu s gothajem, nebo lancmitem, ktery opecu na oleji.

    • Re: Mnaam Michaela 09.09.2014 19:07:05

      Tenhle komentář musí být cílená provokace, nic jiného slušného k tomu napsat nedokážu... :-O :-O

      • Re: Re: Mnaam Lukáš 13.11.2015 10:43:27

        No jo, jenomže ono se to trochu nabízí. ten recept z "Ohia" je jak od Jirky Babicy. To můžu stejně tak napsat recpt na opékání buřtů, jak je opékáme u mojí babičky.
        V obchodě koupíte jakýkoliv párek, na krajích naříznete kříž, z jedné i druhé strany pouze na povrchu nařežete šikmo (6-8 řezů - pozor ne moc hluboko, abyste párek neprořízli) - "odvážnější" mohou nařezat ježka. Napíchnete na klacík a opékate nad otevřeným ohněm na zahradě, stejně tak dobře nad plynovým sporákem doma. Opékate do té doby než bude buřt hotový. Podáváme s hořčicí, kečupem, BBQ omáčkou, sladkým chili, křenem, zeleninou, ovocem, chlebem, houskou, rohlíkem, bagetou, prostě s tím, co kdo má rád. :D

      • Re: Re: Mnaam Kristýna 18.09.2014 11:45:52

        Jitko, přemýšlím, že "nahlásím Váš komentář jako nevhodný" :-D

    • Re: Mnaam Jirka 06.09.2014 13:56:00

      Jojo Jitko, to se jednou taky jeden rozhodl, že si udělá "pravy Italský". Jenže nesehnal makaróny, tak vzal široký nudle, místo jejich sýra použil nastrouhanou cihlu a zalil to kečupem, protože nic jinýho neměl. Výsledek komentoval slovy : "To nevím, co na tom ty Italové viděj,,,"

    • Re: Mnaam Janina 13.06.2014 22:57:04

      Mléko, strouhanka a majoránka??? :-D Vtipný je, že recept se jmenuje "Hamburger po americku aneb žádný karbanátek" a tohle, co píšete, jak je to skvělé, ale krapet jste to vylepšila, je karboš jak vyšitej :-)))))) Bože bože, předělávání tradičních jídel jiných zemí na české blafy nemá konce, karbo-hamburgerem počínaje a smetanovýma těstovinama alá Itálie, kde je takto nikdy nejí, konče.

  • Floridsky hamburger miralove840 10.09.2015 16:22:18

    My na Floride hovezi maso osolime, opeprime, vmichame do nej oprazeny bacon, rozlamany na male kousky a taky to vyprazene sadlo z baconu tam prijde. Ted si rozdelime maso na 2 casti. Do jedne vmichame blue cheese (nivu) a do te druhe casti zase cheddar (zluty syr) a taky jalapeno (vse je nakrajene na male kosticky).
    Jako obloha se tady pouziva mayo, cibule, rajce, pikantni okurky, horcice, kecup a jalapeno.
    Vyzkousejte, je to moooc dobre! Me se to alespon za tech 16 let co jsu tady neomrzelo.

  • Skvělé Lardis 03.09.2015 13:25:35

    Hodnotím jen maso, protože oblohu jsem si trochu doupravil. Musím říct, že vůči prosté směsce mletého masa, soli a pepře jsem byl trochu skeptický, ale když už to tolik lidí chválí... to musím zkusit. A byl jsem mile překvapen, úspěch měly i u zbytku party (což v ten večer byly samé ženské :-D ). Parádní ňamka a rozhodně doporučuji zkombinovat s http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburgery/ .

Celkový počet komentářů: 51
Nalezeno receptů: 51
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept