Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

20 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 186213x
Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).
Komentáře receptu 35
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

autor receptu:

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
121 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Recept se nachází v 220 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
Dvořákova kuchařka
Kočí
Dvořákova kuchařka 169 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Celkový počet komentářů u receptu: 35
  • Hrubost mleti Tomas 05.04.2014 13:28:36

    Osobne jsem take zastance maso nedochucovat. Kazdy to ma rad jinak a pokud je dobre maso, tak to nakonec chutna vsem. S bylinkami to chutna jenom vam a navsteva si netroufne to kritizovat. Co tady ale nikdo nezminil, tak je hrubost mleti masa. Doporucuje se velikost zrna 6.5 mm a mam vyzkousene, ze je to optimalni. Pokud maso namelete moc jemne, tak to pusti vsechnu stavu a neni dobry.

  • Burger Premio 02.10.2013 20:35:07

    Je vcelku jedno,jaké hovězí se použije,ale hlavně,aby v něm nebyly žádné šlachy. Může se použít,ale třeba i jehněčí. Důležité je, dobře maso ochutit a může se přidat i sekaná petrželka. Já nemám moc rád,když je maso propečené. Je potom příliš suché. Mnohem lepší je burgry grilovat tak,aby byly uprostřed hezky růžové,pak jsou krásně šťavnaté. Největší vychytávka je,když doprostřed masa zabalíte malý kousek bylinkového másla. Pokud jde o sýr,tak jedině chedar a samozřejmě housky lehce opéct. Hlávkový salát,bych určitě nedával. Mnohem lepší je např. ledový salát,ale,co si kdo do burgeru dá už záleží na chuti. Plátek dokřupava opečené slaniny je jedna z možností.

    • Re: Burger HH 16.03.2014 10:16:23

      nesmysl...žádné ochucování masa není potřeba. Na mase je nejkrásnější právě jeho přirozená chuť, která se u správného hamburgeru zvýrazní trochou soli a pepře. Nic víc. Přestaňte tam cpát ty svoje kořenící kreace. U masa je důležité, aby bylo z vyzrálého kusu trochu tučnějšího hovězího bez šlach - třeba krk.

  • Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek ja 09.03.2014 16:34:40

    S udivem jsem zjistila, ze tohle je asi jediny recept na tehle strance na hamburger... Palec nahoru..ostatni tam cpou to vajicko a divim se ,ze nepridavaji aj rozmoceny rohlik.

  • Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek fialka 15.08.2013 18:01:49

    Ano, slanina je v burgeru opravdu vynikající, stejně tak nechat rozřízlé bulky chvíli opékat. Jako sýr se nám osvědčil chedar.

    Leo: Použili jsme mleté z Alberta (ve vaničce). Musím říct, že výsledek byl vynikající. Jestli Vám burger z takového masa nechutnal, výrobek mohl mít málo procent masa. Nebo jste jen špatně dochutil(a) :)

  • klany 23.05.2012 22:52:47

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

  • ham z mletého masa Bobajs 28.10.2011 18:33:44

    Tak jsem jak je psáno v receptu udělal z mletého uvedeného masa placky, jak je psáno, pekl na zahradním grilu, mezi tím si připravil pečivo, i sýr nechal zatavit, ale musím přiznat, že samotné mleté je neuvěřitelně hnusé, jestli je daná dáma zviklá vařit tímto způsobem chápu, že nikdy nepřiberou ani deko, žrát se to nedá...

    • To je ale věc názoru. Dobře osolené a opepřené maso je výborné. Stejně jako u steaků. My maso neděláme jinak i když lidi jsou halt zvyklý na klasický karboše.

      • Re: Jiří šálený 17.04.2013 15:32:27

        Přesně tak, jde přeci o hamburger, ne o karbanátek.... Správně opepřený a osolený.
        A jestli jsou jedinci co chtějí dělat mleté maso z pravé svíčkové tak jak je libo :D

    • Re: ham z mletého masa vláďa 07.12.2011 18:58:39

      takto připravený hamburger je úplně nejlepší!! doporučuji ještě maso v housce pokapat Jack Daniels BBQ Sauce. všechny chutě se neuvěřitelně prolnou a výsledek je úžasný.. když dáváte maso na gril, je dobrý do něj udělat malinkej důlek, aby šťáva zůstala..

Celkový počet komentářů: 35
Nalezeno receptů: 35
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.

  • Krabičková dieta

    Krabičková dieta

    Krabičková dieta je bezpochyby fenomén. Hubnou podle ní údajně mnohé celebrity u nás i ve světě. A i vy, pokud se pokoušíte už nějaký čas zdravě zhubnout, jste o ní určitě také slyšeli. Jak to tedy s krabičkovou dietou vlastně je? Funguje? A jak s ní začít?




přidat nový recept