Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

20 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 286049x
Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).
Komentáře receptu 51
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

autor receptu:

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
156 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Recept se nachází v 299 kuchařkách
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Celkový počet komentářů u receptu: 51
  • Mnaam Jitka 27.04.2014 17:57:54

    Tento recept muzu jen doporucit. Je vazne super a delam jej casto. Jen jsem si jej upravila tak, jak chutna nam doma. Do masove smesi zasadne patri v mlece namocena ale vyzdimana houska nebo rohlik, pro spojeni vejce a muze se zahustit strouhankou, aby dobre drzel pohromade. Korenim majorankou. Do bulky nakonec davam vymackane kysane zeli a horcici. Velmi jsme si oblibili i variantu s gothajem, nebo lancmitem, ktery opecu na oleji.

    • Re: Mnaam Michaela 09.09.2014 19:07:05

      Tenhle komentář musí být cílená provokace, nic jiného slušného k tomu napsat nedokážu... :-O :-O

      • Re: Re: Mnaam Lukáš 13.11.2015 10:43:27

        No jo, jenomže ono se to trochu nabízí. ten recept z "Ohia" je jak od Jirky Babicy. To můžu stejně tak napsat recpt na opékání buřtů, jak je opékáme u mojí babičky.
        V obchodě koupíte jakýkoliv párek, na krajích naříznete kříž, z jedné i druhé strany pouze na povrchu nařežete šikmo (6-8 řezů - pozor ne moc hluboko, abyste párek neprořízli) - "odvážnější" mohou nařezat ježka. Napíchnete na klacík a opékate nad otevřeným ohněm na zahradě, stejně tak dobře nad plynovým sporákem doma. Opékate do té doby než bude buřt hotový. Podáváme s hořčicí, kečupem, BBQ omáčkou, sladkým chili, křenem, zeleninou, ovocem, chlebem, houskou, rohlíkem, bagetou, prostě s tím, co kdo má rád. :D

      • Re: Re: Mnaam Kristýna 18.09.2014 11:45:52

        Jitko, přemýšlím, že "nahlásím Váš komentář jako nevhodný" :-D

    • Re: Mnaam Jirka 06.09.2014 13:56:00

      Jojo Jitko, to se jednou taky jeden rozhodl, že si udělá "pravy Italský". Jenže nesehnal makaróny, tak vzal široký nudle, místo jejich sýra použil nastrouhanou cihlu a zalil to kečupem, protože nic jinýho neměl. Výsledek komentoval slovy : "To nevím, co na tom ty Italové viděj,,,"

    • Re: Mnaam Janina 13.06.2014 22:57:04

      Mléko, strouhanka a majoránka??? :-D Vtipný je, že recept se jmenuje "Hamburger po americku aneb žádný karbanátek" a tohle, co píšete, jak je to skvělé, ale krapet jste to vylepšila, je karboš jak vyšitej :-)))))) Bože bože, předělávání tradičních jídel jiných zemí na české blafy nemá konce, karbo-hamburgerem počínaje a smetanovýma těstovinama alá Itálie, kde je takto nikdy nejí, konče.

  • Floridsky hamburger miralove840 10.09.2015 16:22:18

    My na Floride hovezi maso osolime, opeprime, vmichame do nej oprazeny bacon, rozlamany na male kousky a taky to vyprazene sadlo z baconu tam prijde. Ted si rozdelime maso na 2 casti. Do jedne vmichame blue cheese (nivu) a do te druhe casti zase cheddar (zluty syr) a taky jalapeno (vse je nakrajene na male kosticky).
    Jako obloha se tady pouziva mayo, cibule, rajce, pikantni okurky, horcice, kecup a jalapeno.
    Vyzkousejte, je to moooc dobre! Me se to alespon za tech 16 let co jsu tady neomrzelo.

  • Skvělé Lardis 03.09.2015 13:25:35

    Hodnotím jen maso, protože oblohu jsem si trochu doupravil. Musím říct, že vůči prosté směsce mletého masa, soli a pepře jsem byl trochu skeptický, ale když už to tolik lidí chválí... to musím zkusit. A byl jsem mile překvapen, úspěch měly i u zbytku party (což v ten večer byly samé ženské :-D ). Parádní ňamka a rozhodně doporučuji zkombinovat s http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburgery/ .

Celkový počet komentářů: 51
Nalezeno receptů: 51
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.




přidat nový recept