Halušky se zelím a vinnou klobásou

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1322x
Recept na výborný pokrm pro milovníky vinné klobásy. Dostala jsem ho od kolegyně z práce a trochu upravila.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vinnou klobásu nakrájíme ostrým nožem na špalíčky velké tak na 2 prsty.

Cibuli dáme zesklovatět na oleji, přidáme zelí a dáme vařit. Pokud nemáme domácí halušky, použijeme mražené hotové halušky, které připravíme v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu.

Ve větší pánvi (nejlépe wok) na oleji osmahneme slaninu, přidáme nakrájenou vinnou klobásu a smažíme dozlatova. Zároveň dokončíme zelí, dochutíme ho solí, pepřem, kmínem, zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Na osmažené klobásy přidáme halušky, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme hotové zelí a promícháme.

Halušky se zelím a vinnou klobásou na talíři přizdobíme snítkou petrželky a podáváme jakou chutný hlavní chod.

Conny autor receptu:

Halušky se zelím a vinnou klobásou

Počet přidaných receptů: 216

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Halušky se zelím a vinnou klobásou

Recept se nachází v 21 kuchařkách
Dobrůtky
Conny
Dobrůtky 241 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky se zelím a vinnou klobásou

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Halušky dělám z hrubé nebo polohrubé mouky vajíčko 1/2 lžičky prášku do pečiva a mléko. Zamíchám tak aby bylo těsto tužší ale aby se dalo protlačit přes sítko na halušky a uvařím ve vodě asi 5 minut. Množství mouky a vajíček si musí každý určit sám podle množství pro kolik lidí to dělá.

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a vinnou klobásou lumik 21.11.2015 16:04:38

    najděte si recept halušky s utopencem,to budete teprv koukat co jsou lidé schopni uvařit,tohle je v pohodě

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a vinnou klobásou Lili 21.11.2015 13:54:47

    Tento recept jsem využila, když mi zbyly z nedělního obědu právě jen halušky. (Jak je uvařit, je zde několik návodů). Koupila jsem jen vinnou klobásu a zelí a večeře byla rychle hotová. Pochutnali jsme si. Pokud někdo využije kupované halušky je každého věc. Proti gustu... Nikoho neodsuzuji. Mně tyhle recepty vyhovují, protože jako pracující matka nemám každý den tolik času trávit u plotny jako o víkendu.

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a vinnou klobásou Jarda 21.11.2015 08:57:28

    To má být jako vtip? K haluškám se dá udělat spousta věcí, záleží na chuti a představivosti každého. Zajímavé na tom je jen to, jak udělat halušky a to se z tohoto receptu nedozvíme.
    Domácí halušky má málo kdo, pokud si je nepřipraví a k tomu právě je třeba recept. Koupit už hotové je humus. Polotovary prakticky jakékoliv jsou zpravidla horší, než poctivě připravený pokrm ze základních surovin.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Halušky se zelím a vinnou klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept