Halušky se zelím a uzeným

30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 45348x
Noky z hrubé mouky smíchané s upraveným kysaným zelím a restovaným uzeným masem nebo uzeninou.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme hrubou mouku s vejci a mlékem. Vzniklé tužší, ale tekoucí těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli odkapat.

Cibuli nakrájíme najemno a dáme, nejlépe do pekáče, smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu a uvařené uzené maso nebo uzeninu. Chvíli restujeme, pak přidáme okapané halušky a vše promícháme. Vše stále na plotně.

Halušky se zelím a uzeným rozdělíme na talíře a můžeme ještě přelít samostatně rozpuštěným a na kostičky nakrájeným špekem. Pro gurmány je možné na konec přidat jakýkoli sýr.

autor receptu:

Halušky se zelím a uzeným

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
38 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Halušky se zelím a uzeným

Recept se nachází v 209 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky se zelím a uzeným

Celkový počet komentářů u receptu: 8
Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Halušky se zelím a uzeným
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept