Halušky se slaninou

1 h 30 min | hlavní chod | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 175669x
Tradiční slovenské halušky se slaninou a vařeným zelím.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet. Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.

Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.

Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.

autor receptu:

Halušky se slaninou

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
641 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Halušky se slaninou

Recept se nachází v 247 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5946 receptů
mařena
Moje velká kuchařka 614 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky se slaninou

Celkový počet komentářů u receptu: 11
Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Halušky se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept