Gulášová polévka

1 hod | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 375016x
Tradiční česká polévka, kterou můžete vylepšit tím, že do ní přidáte zelenou papriku a několik rajčátek.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso( nejlépe kližku ) a osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, dolijeme zbývající vroucí vodu a krátce povaříme. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a dobře provaříme.

autor receptu:

Gulášová polévka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3,1
dobrý recept
829 hlasujících
  • Recept Gulášová polévka - Polévka s kousky brambor.
  • Recept Gulášová polévka - Gulášová polévka.
  • Recept Gulášová polévka - Gulášovka mňam. S chlebem je nejlepší.

Kuchařky obsahující recept Gulášová polévka

Recept se nachází v 280 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gulášová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 17
  • Komentář k receptu Gulášová polévka zmrd 01.02.2014 14:07:40

    Pekny hnus uz chybi jenom se stoho posrat

  • Gulašová polévka podle strejdy Julka Julek Ersek 17.01.2014 13:21:28

    Drobně nakrájenou cibuli osmahneme do skoro hněda,hlídat -nasypem mletou papriku a velmi krátce osmahnem enem spěnit a hned přidáme předem trochu osolené maso já dávám i vepřové ledvinky a srdce krátce restujem-pak to zaleju vařící vodou tak 3 cm nad maso,nastrouhám 1_2 brambor na zahuštění a pomalu vařím na velmi malém plameni 2 až 2 a půl hodiny 20 minut před koncem přidám nakrájené brambory 3 kuličky jalovce prolisovaný česnek a trochu Harisy---to je základ,pak dle chuti koření --dobrou chut skuste to....

  • gulášová polévka alf 28.01.2008 10:55:31

    s receptem se stotožňuji,jen místo kližky dávám hovězí maso mleté-nemá chybu-dobrou chuť

  • trošku vladim 19.09.2013 13:23:48

    červeného vína

  • Helena 27.01.2011 08:44:13

    Recept super,ale já,když nemam maso,tak dávam nějakou uzeninu.

  • Gulášovku vařím podobně, jenom ji zásadně zahušťuji tmavou jiškou. Protože je nutné polévku řádně povařit aby neměla moučnou chuť a já bych to asi těžko odhadl, uvařím si brambory na kostičky vzlášť a do téměř hotové polévky je naliji i s vodou.

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Gulášová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept