Gulášová polévka z mletého masa

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 50291x
Hutná polévka z mletého masa, která zasytí.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 43 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli zpěníme na másle, do ní vložíme mleté maso a cca 10 minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme mletou červenou paprikou, řádně promícháme a hned podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo lehce pod vodou. V tuto chvíli je čas na solení a kořenění, jak má kdo rád.

Dále přidáme na větší kostičky nakrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a vaříme asi 5 minut. Mezitím si uděláme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách vylijeme do polévky a vaříme asi dalších 20 minut, za tuto dobu už by měly brambory být také uvařené. Gulášovou polévku z mletého masa ochutnáme, případně doladíme chutě a můžeme podávat.

Gulášovou polévku z mletého masa podáváme klidně i jako hlavní chod, protože dobře zasytí.

Petr autor receptu:

Gulášová polévka z mletého masa

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
99 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Gulášová polévka z mletého masa

Recept se nachází v 382 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gulášová polévka z mletého masa

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa marierozsivalova111 21.01.2014 14:43:33

    moc dobra

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa jagis 04.11.2013 15:15:26

    Usnadňuji si to tím, že mouku dávám hned do základu, po osmažení cibule a masa. (ale vařím v nepřilnavém, teflonovém hrnci) Jako tuk používám sádlo. Zalévám pak studenou vodou, maso lépe pustí chuť do polévky, o niž mi jde.
    Dělám menší množství, cca 30dkg masa, 1 cibuli a jen 3 hodně veliké brambory. Tohle množství je na (skoro) plný třílitrový hrnec přiměřeně husté a výborné polévky.

    • Re: Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Gali 28.11.2013 11:10:44

      se sádlem je to taky dobré, ale když to uděláš na másle má to trochu jinou chuť ;-)

  • Tak určitě :-) jurkadan 17.11.2013 17:38:13

    Moje první uvařená polévka (z pytlíku nepočítám) :-) a výsledek dobrej. šel jsem krůček po krůčku tomu štěstíčku naproti :-)

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Mára 15.11.2013 19:11:36

    výborna polevka

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Jandová 05.11.2013 12:19:25

    Když mě připadá mleté v gulášovce trochu jako piliny. Dám si radši práci s krájením. A když dvakrát vysmahnu, tak ani není potřeba žádný masox.

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa kasalovav 04.11.2013 12:20:37

    Právě dovařena. Rychlá a výborná :)

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Žanet 21.10.2013 21:08:53

    polévka byla dobrá

  • Moc dobrá :) Snow29 20.09.2013 08:42:17

    Velmi děkuji za recept, velmi jsme si s manželem pochutnali ;)

  • Dnes jsem uvařil a spokojenost-jen brambor jsem dal cca 1kg a pastu jsem nahradil česnekem. Je toho kotel.

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Gulášová polévka z mletého masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept