Gulášová polévka z mletého masa

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 50685x
Hutná polévka z mletého masa, která zasytí.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 43 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli zpěníme na másle, do ní vložíme mleté maso a cca 10 minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme mletou červenou paprikou, řádně promícháme a hned podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo lehce pod vodou. V tuto chvíli je čas na solení a kořenění, jak má kdo rád.

Dále přidáme na větší kostičky nakrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a vaříme asi 5 minut. Mezitím si uděláme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách vylijeme do polévky a vaříme asi dalších 20 minut, za tuto dobu už by měly brambory být také uvařené. Gulášovou polévku z mletého masa ochutnáme, případně doladíme chutě a můžeme podávat.

Gulášovou polévku z mletého masa podáváme klidně i jako hlavní chod, protože dobře zasytí.

Petr autor receptu:

Gulášová polévka z mletého masa

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
101 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Gulášová polévka z mletého masa

Recept se nachází v 383 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4795 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gulášová polévka z mletého masa

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa marierozsivalova111 21.01.2014 14:43:33

    moc dobra

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa jagis 04.11.2013 15:15:26

    Usnadňuji si to tím, že mouku dávám hned do základu, po osmažení cibule a masa. (ale vařím v nepřilnavém, teflonovém hrnci) Jako tuk používám sádlo. Zalévám pak studenou vodou, maso lépe pustí chuť do polévky, o niž mi jde.
    Dělám menší množství, cca 30dkg masa, 1 cibuli a jen 3 hodně veliké brambory. Tohle množství je na (skoro) plný třílitrový hrnec přiměřeně husté a výborné polévky.

    • Re: Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Gali 28.11.2013 11:10:44

      se sádlem je to taky dobré, ale když to uděláš na másle má to trochu jinou chuť ;-)

  • Tak určitě :-) jurkadan 17.11.2013 17:38:13

    Moje první uvařená polévka (z pytlíku nepočítám) :-) a výsledek dobrej. šel jsem krůček po krůčku tomu štěstíčku naproti :-)

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Mára 15.11.2013 19:11:36

    výborna polevka

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Jandová 05.11.2013 12:19:25

    Když mě připadá mleté v gulášovce trochu jako piliny. Dám si radši práci s krájením. A když dvakrát vysmahnu, tak ani není potřeba žádný masox.

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa kasalovav 04.11.2013 12:20:37

    Právě dovařena. Rychlá a výborná :)

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Žanet 21.10.2013 21:08:53

    polévka byla dobrá

  • Moc dobrá :) Snow29 20.09.2013 08:42:17

    Velmi děkuji za recept, velmi jsme si s manželem pochutnali ;)

  • Dnes jsem uvařil a spokojenost-jen brambor jsem dal cca 1kg a pastu jsem nahradil česnekem. Je toho kotel.

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Gulášová polévka z mletého masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept