Guláš z hlívy

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2566x
Vyzkoušejte tento dobrý gulášek z hlívy ústřičné. Recept není vůbec složitý.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Na guláš z hlívy si připravíme cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu očistíme a také nakrájíme.

Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli, pak přidáme mletou papriku a pak hlívu. Tu opečeme a podlijeme menším množstvím vody. Přidáme protlak, utřený česnek, kmín, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Vodu necháme vydusit, až se hlíva začne přichytávat. Pak ji promícháme a zalijeme vodou. Guláš vaříme až do změknutí hlívy. Nakonec do guláše z hlívy přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních.

Guláš z hlívy podáváme s knedlíkem nebo těstovinami - přílohu si zvolíme podle vlastní chuti.

Zorňafa autor receptu:

Guláš z hlívy

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Guláš z hlívy

Recept se nachází v 56 kuchařkách
1. Houby
Zorňafa
1. Houby 4 recepty
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
zjirousek
guláše 449 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Guláš z hlívy

Přidat příspěvek k receptu Guláš z hlívy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept