Grilovaný lilek s cibulkami

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2213x
Pikantní marinovaný lilek připravovaný na grilu můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku při zahradním grilování. Čistě zeleninový recept.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme marinádu. Bylinky omyjeme, jemně usekáme a oloupaný česnek prolisujeme. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. V misce promícháme olivový olej s čerstvě mletým pepřem, solí, prolisovaným česnekem, usekanými bylinkami a chilli papričkou.

Lilky očistíme a podélně rozkrojíme na poloviny. Ostrým nožem do dužiny uděláme hlubší zářezy ve tvaru mřížky. Pracujeme opatrně, abychom lilek neprořízli. Nyní dužinu i v zářezech zakapeme citronovou štávou, bohatě potřeme marinádou a jednotlivé půlky lilku uzavřeme do alobalu. Pak balíčky odložíme do chladu a necháme asi 1 hodinu marinovat.

Okapané sterilované cibulky po třech kusech napíchneme na špejle nebo silnější párátka a potřeme zbývající marinádou.

Alobalové balíčky s lilky grilujeme asi 20 minut. Pak lilky vyjmeme z obalu a přímo na uhlících opékáme za občasného obracení dalších 15 minut. Spolu s lilky ogrilujeme i cibulkové špízy.

Grilovaný lilek rozdělíme na porce, ozdobíme cibulkami, chilli papričkami a čerstvými bylinkami. Grilovaný lilek s cibulkou podáváme s bagetou.

Jarka-P autor receptu:

Grilovaný lilek s cibulkami

Počet přidaných receptů: 1629

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Grilovaný lilek s cibulkami

Recept se nachází v 53 kuchařkách
Hanka
hannyto@seznam.cz 1065 receptů
vaskova.stk
Kuchařka 676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Grilovaný lilek s cibulkami

Přidat příspěvek k receptu Grilovaný lilek s cibulkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept