Grilované koleno

1 h 15 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 145096x
Jednoduše připravené marinované uzené koleno.
Komentáře receptu 13


Postup přípravy receptu

Uzené koleno umyjeme, vložíme do horké vody a koleno předvaříme asi 30 minut.

Měkké koleno pak osušíme, důkladně potřeme grilovacím kořením a olejem. Kořeněné koleno necháme marinovat, nejlépe do druhého dne.

Marinované koleno grilujeme zvolna ze všech stran doměkka.

Grilované koleno podáváme s hořčicí, kečupem, křenem a čerstvým pečivem.

Petr Král autor receptu:

Grilované koleno

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Vaše cena 699 běžně 7500 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Grilované koleno

Recept se nachází v 46 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Majkyho domácí kuchařka
Macho
Majkyho domácí kuchařka 272 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 4956 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Grilované koleno

Celkový počet komentářů u receptu: 13
  • Grilované koleno Bajina 18.03.2009 21:28:15

    Já dělám koleno tak, že ho nejprve uvařím v osolené vodě, kde přidávám černý celý pepř, nové koření a bobkový list. Až je skoro měkké, tak jej potřu pajcem, který se skládá z pašeráckého a provensálského koření a česneku. Myslím, že je výborné. Kdysi jsem se to naučila jako studentka na praxi v hospodě, kde to fakt jelo. :D To pašerácké koření ale nejde sehnat v obchodě, avšak ho prodávají babky kořenářky v Kaufu, v Makru atd.

  • Grilované koleno noraf 05.03.2009 10:46:42

    tiež nakrojím,ochutím soľou,korením,rascou,na spodok dám kolieska cibule a pretlačený cesnak.Trochu podlejem vodou,alebo pivom,zakryjem alobalom a pečiem do polomäka.Alobal odstránim a dopečiem do chrumkava :lol: 8)

  • Grilované koleno boša 12.02.2009 21:56:18

    Píšu trochu pozdě. Já dělám koleno podle Kluků v akci. Koleno rozkrojím, aby se lépe propeklo. Přidám sůl, cibuli, česnek a podliju pivem, může být i černé.

  • Grilované koleno kuřádko 06.07.2008 22:39:21

    ja jsem nedávno dostala recept na grilované koleno přímo od kuchaře,ten mi poradil že mám koleno naložit na 2 dny do osolené vody,pak 2hodiny vařit,pak v oleji rozmíchat grilovací koření a tím potřít koleno a dát grilovat,chystám se to víkendu vyzkoušet na chatě,tak pak dam vědět

  • Grilované koleno okurka 20.05.2008 17:31:25

    My máme zase tenhle spůsob ůpravy kolena.nejdříve dáme koleno vařit do vody kam přidáme vegetu,pepř celí,nové koření-stím opatrně je dost aromatické,bobkový list,paličku česneku,houbový masox,libeček a kudrnku.Uvaříme do poloměka, koleno vyndáme a necháme schladnout,vývar přecedíme a necháme na podlévání.nasekáme česnekˇ-čím víc tím líp,pažitku kudrnku,kdo má rád ostré přidá feferonky,dáme do mysky přidáme mletou papriku vegetu dionskou hořčici a med umícháme polotuhou kaši kterou důkladně potřeme schladnuté koleno.nakrájíme cibuli řapíkatý celer,dáme do pekáče přilijeme vývar přidáme trochu dionské hořčice a dáme i s kolenem péct často kontrolujem a přeléváme výpekem.

  • Grilované koleno Jorge 14.03.2008 14:57:41

    Já mám osvědčený způsob: nejdřív koleno uvařím v tlakovém hrnci - cca 1hod. Mezi tím si připravím marinádu, kterou si každý může připravit dle chuti, doporučuji nešetřit na česneku. Když koleno vyndám z hrnce, důkladně namočím v marinádě a zabalím do alobalu. Takto peču v troubě na 180st. 30-45min a ve finále peču v zapékací míse podlité marinádou smíchanou s vývarem a občas polévám. Opakovaným zkoumáním jsem dospěl k tomuto postupu jako k ideálnímu :-)

  • Grilované koleno Jorge 14.03.2008 14:57:41

    Já mám osvědčený způsob: nejdřív koleno uvařím v tlakovém hrnci - cca 1hod. Mezi tím si připravím marinádu, kterou si každý může připravit dle chuti, doporučuji nešetřit na česneku. Když koleno vyndám z hrnce, důkladně namočím v marinádě a zabalím do alobalu. Takto peču v troubě na 180st. 30-45min a ve finále peču v zapékací míse podlité marinádou smíchanou s vývarem a občas polévám. Opakovaným zkoumáním jsem dospěl k tomuto postupu jako k ideálnímu :-)

  • Grilované koleno Edit_ 27.02.2008 12:58:12

    Já si ho nejprve uvařím v tlakovém hrnci a pak ho 45 min. griluji (samozřejmě s grilovacím kořením :D ) v horkovzdušné troubě a je úúúplně super. Manžel si ho nemůže vynachválit.

  • Grilované koleno Edit_ 27.02.2008 12:58:12

    Já si ho nejprve uvařím v tlakovém hrnci a pak ho 45 min. griluji (samozřejmě s grilovacím kořením :D ) v horkovzdušné troubě a je úúúplně super. Manžel si ho nemůže vynachválit.

  • Smudlina1
    Grilované koleno Smudlina1 29.08.2007 08:32:09

    ahoj blanko, koleno jsem zkoušela asi tak na tisíc způsobů jak ho ugrilovat - různé koření, předvařit atd atd....a nikdy to nebylo ono na nejlepší způsob nakonec přišel můj přítel - koleno - syrové osolit, na pekáči obložit cibulí, tunou česneku, podlít a posypat grilovacím kořením a péct na málo a hoooodně dlouho, a podlévat. Trvá to pomalu 3,5-4 hodiny, ale jinak to koleno jak z hospody v obyčejné troubě prostě neuděláš :cry:

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Grilované koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




přidat nový recept