Recept na jemné vepřové kotlety se slaninou a příchutí šalvěje, které pečeme na grilu a podáváme s opečeným bramborem a zeleninou.
1 lžíce | citronová šťáva |
4 ks | vepřová kotleta |
100 g | anglická slanina (plátky) |
1 lžíce | čerstvá šalvěj |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
3 lžíce | máslo |
špek | |
olivový olej |
Kotlety očistíme, rukou zlehka naklepeme a u kosti nařízneme. Maso zakapeme citronovou šťávou, potřeme změklým máslem, osolíme hrubou solí a opepříme. Pak kotlety vložíme do uzavíratelné nádoby, posypeme čerstvě nasekanou šalvějí, zalijeme olivovým olejem a necháme několik hodin, nejlépe však přes noc, marinovat. Gril dobře roztopíme a rošt potřeme špekem. Odležené kotlety zbavíme přebytečného oleje a grilujeme z každé strany asi 4 - 5 minut, dokud nebude maso u kosti zcela propečené. Ke konci pečení přidáme na gril anglickou slaninu, kterou spolu s kotletami na grilu opečeme. Grilované vepřové kotlety podáváme s opečeným bramborem a grilovanou zeleninou jako hlavní chod. Můžeme je ale servírovat jen s pečivem a nejrůznějšími oblíbenými omáčkami jako chuťovku.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena