Grilovaná kuřecí prsa se zapečenými cappelletti

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 482x
Recept na výbornou večeři z kuřecích prsou a těstovin se zeleninou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa očistíme, osušíme a z obou stran ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Prsa položíme kůží na pečící papír a nožem uděláme po celé délce zářez, do kterého dáme kousek másla.

Kuřecí prsa dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C. Trvá to asi hodinu. V polovině pečení prsa otočíme a necháme vypéct kůži. Mezitím cibuli, oloupaná rajčata a papriky nakrájíme nadrobno. Těstoviny cappelletti uvaříme podle návodu na balení al dente.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Pak přidáme pokrájená rajčata. Přidáme sůl, pepř, tymián a bobkové listy. Na středním plameni dusíme asi 20 minut. Pak přidáme papriku a dusíme ještě 15 minut.

Potom k zelenině přidáme scezené cappelletti a dobře promícháme. Do pekáče vyloženého pečícím papírem rovnoměrně rozložíme polovinu těstovin se zeleninou. Posypeme nastrouhaným sýrem a na něj dáme druhou polovinu těstovin. Dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C na 35 minut.

Grilovaná kuřecí prsa se zapečenými cappelletti podáváme jako chutný oběd nebo večeři.

autor receptu:

Grilovaná kuřecí prsa se zapečenými cappelletti

Počet přidaných receptů: 25

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Grilovaná kuřecí prsa se zapečenými cappelletti

Recept se nachází v 19 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Grilovaná kuřecí prsa se zapečenými cappelletti

Přidat příspěvek k receptu Grilovaná kuřecí prsa se zapečenými cappelletti
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept