Grilovaná křidélka

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 40737x
Recept na křidélka grilovaná v troubě. Recept se hodí i na grilování venku.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí křídla umyjeme a naložíme do marinády alespoň na 2 hodiny.

Marináda: smícháme grilovací koření, med, olej a hořčici.

Křidélka pečeme na 180 °C na grilu. Postupně otáčíme. Můžeme podlít trochou vody. Potíráme zbytkem marinády. Ke konci grilování zesílíme troubu na 220 °C pro dosažení krásné karamelové barvy.

Podáváme se zeleninovým salátem a chlebem potřeným marinádou opečeným na grilu.

autor receptu:

Grilovaná křidélka

Počet přidaných receptů: 39

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Grilovaná křidélka

Recept se nachází v 160 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Grilovaná křidélka

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • ňami :-) janem-k 01.12.2015 21:54:57

    Tak jsem kutala v remosce a ňami. Já todleto obalený kůží nedávám, ale šelmička si mlaskala a ochutnávka čistého masa pro mě byla mňamózní. Děkuji :-)

  • Pekla jsem křidélka v troubě pro celou rodinu a jsou výborné! Hned to bylo snědené. Skvělý recept!

  • sarkisak 12.07.2011 20:07:56

    Grilovaná křídélka máme doma všichni rádi. Dětem dělám i paličky, aby tam měly více masa a nemusely tak pracně obírat:). K tomu zeleninový salát a nějakou omáčku k masu (doporučuji Hellmanns ananas a kari - je opravdu zajímavá).

  • křidélka expres pjurka 01.04.2011 07:32:29

    Křidélka podle potřeby dočistíme, opláchneme a necháme krátce okapat.
    Pak je obalíme ve směsi strouhanky a grilovacího koření a dáme do trouby na plechu vyloženého pečícím papírem na 180-190 st. Jsou výborná.

  • diky, vyzkouseno a v pohode, kridelka byla moc dobra, jinak soutez muzu doporucit, vyhrala jsem jeste kucharku a kamoska ten gril vyhrala taky, info najdete na hellmanns.cz

  • Osobně zkušenost s tímto grilem nemám. Ale jistě vím, že se med pálí při vysokých teplotách - pokud například děláte steak na medu na teflonové pánvy - med zčerná, ale neničí pánev.. Zkuste se podívat, co Vám píše výrobce - a případně vyzkoušejte na kousku masa.. Jinak gratuluji k výhře

  • nevite nahodou, jestli se recept hodi i na rakletovy gril? Vyhrala jsem ho v soutezi hellmans a nemam zatim moc zkusenosti, nebudou se kridelka pripekat, kdyz je na nich med? diky

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Grilovaná křidélka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept