Grilovaná křidélka

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 41196x
Recept na křidélka grilovaná v troubě. Recept se hodí i na grilování venku.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí křídla umyjeme a naložíme do marinády alespoň na 2 hodiny.

Marináda: smícháme grilovací koření, med, olej a hořčici.

Křidélka pečeme na 180 °C na grilu. Postupně otáčíme. Můžeme podlít trochou vody. Potíráme zbytkem marinády. Ke konci grilování zesílíme troubu na 220 °C pro dosažení krásné karamelové barvy.

Podáváme se zeleninovým salátem a chlebem potřeným marinádou opečeným na grilu.

autor receptu:

Grilovaná křidélka

Počet přidaných receptů: 39

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Grilovaná křidélka

Recept se nachází v 161 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Grilovaná křidélka

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • ňami :-) janem-k 01.12.2015 21:54:57

    Tak jsem kutala v remosce a ňami. Já todleto obalený kůží nedávám, ale šelmička si mlaskala a ochutnávka čistého masa pro mě byla mňamózní. Děkuji :-)

  • Pekla jsem křidélka v troubě pro celou rodinu a jsou výborné! Hned to bylo snědené. Skvělý recept!

  • sarkisak 12.07.2011 20:07:56

    Grilovaná křídélka máme doma všichni rádi. Dětem dělám i paličky, aby tam měly více masa a nemusely tak pracně obírat:). K tomu zeleninový salát a nějakou omáčku k masu (doporučuji Hellmanns ananas a kari - je opravdu zajímavá).

  • křidélka expres pjurka 01.04.2011 07:32:29

    Křidélka podle potřeby dočistíme, opláchneme a necháme krátce okapat.
    Pak je obalíme ve směsi strouhanky a grilovacího koření a dáme do trouby na plechu vyloženého pečícím papírem na 180-190 st. Jsou výborná.

  • diky, vyzkouseno a v pohode, kridelka byla moc dobra, jinak soutez muzu doporucit, vyhrala jsem jeste kucharku a kamoska ten gril vyhrala taky, info najdete na hellmanns.cz

  • Osobně zkušenost s tímto grilem nemám. Ale jistě vím, že se med pálí při vysokých teplotách - pokud například děláte steak na medu na teflonové pánvy - med zčerná, ale neničí pánev.. Zkuste se podívat, co Vám píše výrobce - a případně vyzkoušejte na kousku masa.. Jinak gratuluji k výhře

  • nevite nahodou, jestli se recept hodi i na rakletovy gril? Vyhrala jsem ho v soutezi hellmans a nemam zatim moc zkusenosti, nebudou se kridelka pripekat, kdyz je na nich med? diky

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Grilovaná křidélka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept