Gomboce - macesové knedlíčky

45 min | příloha | 4 porce | židovská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1468x
Jiná verze receptu, ale přitom je to zdravá verze.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Vidličkou rozšleháme vejce. Přidáme vodu, olej, sůl, čerstvě mletý pepř, zázvor a tolik macesové mouky, aby vznikla polotuhá směs.

Z hmoty formujeme kuličky o průměru 2 cm. Macesové knedlíčky zavaříme do slepičí nebo hovězí polévky. Pod pokličkou je vaříme přibližně 20 minut.

Polévku s knedlíčky gomboce podáváme teplou.

autor receptu:

Gomboce - macesové knedlíčky

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Gomboce - macesové knedlíčky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 431 kJ / 103,1 kCal (na 1 porci)

Kuchařky obsahující recept Gomboce - macesové knedlíčky

Recept se nachází v 19 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
Hawkey
`Polévková 210 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gomboce - macesové knedlíčky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Gomboce - macesové knedlíčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept